Dator > hur man frigöra pc minne

 • hur man frigöra pc minne


 • PC minne är viktigt eftersom en dators processor kan komma åt data lagras i minnet mycket snabbare än data på en hårddisk. När du frigöra datorminne, kan operativsystemet ladda en större mängd nya data, förbättra datorns prestanda. Frigöra PC minne är särskilt viktigt när programmen börjar fungera onormalt, eftersom de inte kan ha släppt använt minnesutrymme ordentligt när de väl klar med den 1.
  Minimera öppna program som du inte aktivt använder men planerar att använda snart. Minimera ett program kan minska minnesanvändningen med upp till 50 procent, eftersom datorn inte kommer att ha att upprätthålla det fulla grafiska återgivningen av ett pågående program.
  2.
  Stäng öppna program som du inte planerar att använda snart. Det minne som användes av dessa program kommer att frigöras för att användas av andra program. Om ett program inte är lyhörd och kan inte stängas normalt, stäng den i Aktivitetshanteraren. Högerklicka på aktivitetsfältet och välj "Aktivitetshanteraren" från menyn som visas, väljer du programmet från listan över-program som körs och klicka på "Avsluta aktivitet"-knappen.
  3.
  Stäng onödiga plugins och verktygsfält för webbläsare. De flesta människor använder dessa verktygsfält och plugins sällan om ens alls, men webbläsaren fortfarande laddar dem i minnet varje gång den startar. Använd "Hantera tillägg" eller "Hantera insticksprogram" i webbläsarens "Verktyg" eller "Alternativ" menyn för att stänga av dessa plugins.
  4.
  Minska eller stänga visuella inställningar som är inte avgörande för din dators operativsystem. Visuella effekter som Aero miljö, skuggor och animationer aktivitet ser bra ut men kräver minne som kan användas bättre av din programvara. Högerklicka på skrivbordet och välj "Anpassa" för att komma Reglagen för inställning eller inaktivera visuella effekter. Stäng aktivitet animeringar genom att högerklicka på den animerade ikoner själva.
  5.
  Stäng ner Windows indexering tjänster. Dessa tjänster skapar ett index över alla filer på din dator för att möjliggöra snabbare sökningar, att bibehålla detta index kan kräva en betydande mängd av datorns minne. Öppna Kontrollpanelen från Start-menyn och välj "Lägg till /ta bort program" och sedan klicka på "Lägg till /ta bort Windows-funktioner" alternativet. Avmarkera indexering tjänster, klicka sedan på "Nästa" knappen för att inaktivera indexet.
  6.
  Inaktivera start program som du inte använder. Skriv "msconfig" i Start-menyn sökfältet eller "Kör . . . " dialogrutan för att starta Windows-konfigurationen redaktör. Klicka på "Start"-fliken och avmarkera alla program listade där för att stoppa den från att starta när datorn startar. Detta kommer att förhindra oanvända program starta automatiskt, vilket frigör minne de skulle använda och även att datorn startar snabbare.
  7.
  Håll ett öga på datorns minnesanvändning. Om din dator går långsamt, öppna Task Manager och klicka på "Processer"-fliken. Detta kommer att visa dig varenda program körs och kommer också att visa hur mycket minne och hur många procent av processorn de använder. Använd denna information för att avgöra om vissa program använder för mycket minne och om de bör stängas ner.
  8.
  Starta om datorn med jämna mellanrum. Detta kommer att tömma den information som lagrats i minnet och kommer också att möjliggöra förändringar såsom inaktivera start program för att träda i kraft. Program som har börjat använda överskottet minnet på grund av kör för långa tidsperioder kommer också att dra nytta av avstängning.

  Tips och varningar


 • försiktig vid avstängning processer eller tjänster, som att stänga viktiga processer och tjänster kan få program och hårdvara att sluta arbeta och kan också krascha din dator. Bara stänga av en process eller tjänst som du vet behövs inte av ditt operativsystem eller andra program. Om du är osäker, lämna processen eller tjänsten ensam.

Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:random access memory & min dator hastighet

Relaterade artiklar


 • hur du formaterar en 2g miniSD-kort
 • hur till vända bort två kärnor i en Quad Core-processor
 • hur påfyllningen och återställa en Lexmark 42 bläckpatron
 • hur man byter en iBook batteri
 • vad är ett ATX-strömkontakt?
 • hur reparera mellanslagstangenten på en bärbar dator
 • hur man kan återställa ljud & ljud på vår dator
 • hur man demonterar en Toshiba Satellite A10
 • typer av dataöverföring som används av lagringsenheter
 • hur du uppdaterar drivrutiner för gdr8162b