Dator > hur man byter moderkort på en HP dv6000

 • hur man byter moderkort på en HP dv6000


 • När HP DV6000 moderkortet går dåligt, blir din bärbara dator inget mer än en överdimensionerad Papperspress. Du kan spara kostnader för att köpa en ny laptop, genom att bara byta ut moderkortet. Du kommer att behöva ta nästan varje komponent på den bärbara datorn isär för att komma till moderkortet, så boka minst ett par timmar att slutföra ersättandet
  1.
  Stäng av DV6000, ta ur strömkabeln och slå den över på bordet. Framsidan av den bärbara datorn bör fortfarande vänd mot dig, bara du ser ned på undersidan. Skjut batterispärren till vänster och lyft framkanten av batteriet att ta bort det från DV6000.
  2.
  Använd din Phillips skruvmejsel för att de två skruvarna inuti panelen på nedre högra hörnet på den bärbara datorn, skruven nedanför och till höger om batterispärren, de fem skruvarna på insidan av batteriet hålighet, de två skruvarna på toppen av mittpanelen i mitten av den bärbara datorn, de två skruvarna på baksidan hörn av den bärbara datorn, de fyra skruvarna längs framkanten på tangentbordet, de två skruvarna längs den högra sidan av tangentbordet och de två skruvarna i mitten av den nedre högra kvadrant på tangentbordet.
  3.
  Dra upp på omslaget finns i mitten av den bärbara datorn, för att avslöja minnesmodulerna. Ta bort en liten skruv direkt till vänster om minnesmodulerna, och en skruv placerad utanför minnesområde, precis till höger om den första skruven.
  4.
  Dra upp på panel som ligger i det nedre högra hörnet av den bärbara datorn och ta bort den. Dra upp på hårddisken fliken som du just avslöjat, och ta bort hårddisken från den bärbara datorn.
  5.
  Placera änden av ett gem i det lilla hålet som finns på DVD-enheten . Frekvensomriktaren kommer att öppnas när du gör detta. Dra enheten hela vägen, och ta bort den.
  6.
  Vänd DV6000 över och noggrann öppna den hela vägen.
  7.

  Dra upp på baksidan av switchen locket sitter mellan tangentbordet och skärmen. Strömbrytaren täcka kommer att svänga upp och komma bort från brädet. Följ kabel ansluten till switchen täcka till kontakten på tavlan. Vänd upp kopplingen och ta bort kabeln. Ta bort strömbrytarskyddet.
  8.
  Lyft baksidan av tangentbordet och skjut tillbaka ungefär en tum. Rotera baksidan av tangentbordet framåt, tills det vilar över styrplattan. Hitta den kabel som ansluter tangentbordet till moderkortet, och det lossnar från kontakten på moderkortet. Ta bort tangentbordet från datorn.
  9.
  Ta bort de två små skruvarna på högtalaren montering, koppla sedan ur kabeln vid utgången av talarna från moderkortet. Ta bort högtalarna.
  10.
  Dra ut två små kablarna i det övre vänstra hörnet av moderkortet, och en direkt under mitten av där tangentbordet var. Skruva loss de två skruvarna som finns i gångjärn som ansluter skärmen till den bärbara datorn. Lyft upp på displayen att ta bort den.
  11.
  Vänd DV6000 och ta bort de tre skruvarna från den vänstra sidan av den bärbara datorn, och de tre skruvarna från den övre kanten av bärbar dator. Vrid sedan tillbaka och ta bort de två skruvarna i det övre högra hörnet där tangentbordet var, och en skruv i det övre vänstra hörnet.
  12.
  Utsläpp och Ta bort de två kablarna på vänster sida av den bärbara datorn och en kabel som går från styrplattan till mitten av den bärbara datorn.
  13.
  Dra upp den mycket bakst av locket, och det kommer lossna. Dra sedan upp på den övre luckan och ta bort den, utsätta moderkortet.
  14.
  Ta bort de två skruvarna som håller ljudporten till moderkortet. Skjut hamnar tillbaka, dra ut kabeln mellan dem och moderkort. Ta ljudet hamnar. Upprepa proceduren för USB och makt-portar.
  15.
  Lossa kabeln som går från där elkontakten var från sina videoklipp. Ta bort de två skruvarna på var och en av flikarna lossnar den högra sidan av moderkortet. Ta tag i moderkort med DVD-enheten kontakten på höger sida, och sväng upp den. Dra sedan moderkortet bort från den bärbara datorn.
  16.
  Reverse hela processen att installera ett nytt moderkort.

  Tips och varningar


 • Om du planerar att hålla några av dina komponenter som RAM, processor, Mini Card Module, eller Express-montering, måste du ta bort dem från den gamla moderkortet och placera dem på det nya, innan du installerar den nya moderkortet.

Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:batteriet laddas inte i min Presario 1700t anteckningsbok

Relaterade artiklar


 • hur man använder ett flashdrive eller Memory Stick
 • hur man startar ditt system utan en CMOS batteri
 • hur reparera en HP LaserJet III
 • vad är UDF DVD-formatet?
 • hur du skriver ut config menyn på HP LaserJet 4
 • hur du synkroniserar en mobil enhet med mac
 • vad är skillnaden mellan en stationär arbetsstation & dator?
 • hur man byter tangentbord på en Dell Studio bärbara datorer
 • Hur man överför Random Access Memory
 • Hur man överför mina personliga bilder på USB-port