Dator > hur man bygger en super dator

 • hur man bygger en super dator


 • Du har många valmöjligheter när det gäller att bygga en stationär dator, men några enkla riktlinjer hjälper vem som helst köpa och montera kraftfulla komponenter som varar i flera år. Hastighet, kapacitet och pris utgör de drivande krafterna för de flesta köpbeslut, men garantivillkor, säljaren tillförlitlighet och teknisk support är också viktiga överväganden för de flesta. Programvaran kan bli en begränsande faktor när man bygger en dator, som den moderna program normalt kommer med en lista över minimikrav som du måste uppfylla för att köra dem. . Dessutom, glöm inte att utforma ditt system med framtida programvara krav i åtanke

  Du behöver:
  CPU
  . Kylfläns och fläkt, eller vätskekylning lösning.
  Moderkort.
  Case.
  Strömförsörjning.
  RAM.
  Hårddisk.
  Grafikkortet.
  Monitor.
  Tangentbord.
  Mus.
  Optiska enheten.
  Högtalare.
  Power skydd.
  Anti-statiskt armband.
  Skruvmejslar.
  Ficklampa.
  Nylon buntband.
  Operativsystemet.

  köpa delarna


  1.
  Skaffa en CPU och matchande kyllösning, helst ett matchande fabrik kylfläns och fläkt, vald av Antal kärnor, processorhastighet och pris. Köp ett moderkort som stödjer den valda processorn och erbjuder de mest utrymme för utrustning med tillgängliga kortplatser, RAM kapacitet och hamnar, och leta efter en bräda som stödjer flera grafikkort som körs i antingen SLI eller CrossFire-läge.
  2 .
  Köp ett fall med mycket enhetsplatser och utrymme för att installera moderkortet och eventuella expansionskort, och leta efter kvalitet bygga, lättillgänglighet och antalet interna fall fläktar ingår. Förvärva ett nätaggregat på minst 500 watt som har alla nätadaptrar som krävs för komponenter som du planerar att bygga in i systemet.
  3.
  få åtminstone 4 gigabyte (GB) livstidsgaranti RAM i den högsta tätheten att moderkortet kommer att stödja. Köp den största tillgängliga hårddisken, jämförelse av antal cache, varv per minut (rpm) betyg och garanti mot priset, överväga att köpa två enheter organiseras enligt en spegel konfiguration för kontinuerlig säkerhetskopiering
  4
  Skaffa ett grafikkort som möjliggör expansion med SLI eller CrossFire-teknik för att stödja flera grafikkort kedja, markera kortet baserat på hastigheter och mängd och typ av video-RAM. Skaffa en bildskärm som stöder bredbildsskärmar och erbjuder hög upplösning och en lång garanti. Köp en tangentbord och mus från en stor leverantör. Köp en optisk enhet som använder SATA-teknik och ett högtalarsystem att tillgodose behoven hos den miljö där du planerar att använda dem.
  5.
  Skaffa ett spänningsavledare utlopp band eller ett batteri backup-system som ger ström skydd för systemet. Köp en anti-statiskt armband och har en skruvmejsel set, ficklampa och några nylon buntband redo när du börjar att bygga upp systemet. Köpa ett operativsystem som stöder hårdvara och mjukvara som kommer att användas i datorn.

  Building System


  1.
  Tillbaka den bakre porten sköld för moderkortet portar på fallet med den som kom med moderkortet. Installera montering motprestationer när det gäller att matcha hålen i moderkortet exakt, ta bort alla som inte har en matchande hål för en skruv.
  2.
  Installera CPU på moderkortet genom att lyfta den lilla spaken på CPU-sockeln till öppet läge och anpassa processorn i sockeln och försiktigt föra in processorn på moderkortet och sedan låsa spaken. Passa stift 1 på uttaget med stift 1 på processorn genom att leta efter indikatorn triangel eller matchande stiften på kontakten och CPU. Fäst CPU kylning lösningen på flikarna på moderkortet, och anslut kontakten till en CPU-fläkt port på moderkortet.
  3.
  Installera RAM på moderkortet genom att rikta skåran i RAM med nyckeln i uttaget och trycka på RAM ordentligt i uttaget tills plastclips fast i låst läge. Installera moderkortet i ärendet genom att rikta de bakre portarna med port och sedan sänka resten av styrelsen på montering förskjutningar. Skruva fast moderkortet ordentligt, men dra inte åt skruvarna för mycket. Sätt en skruv i varje tillgänglig skruvhålet.
  4.
  Fäst kablarna fallet verktyget inklusive strömbrytaren högtalare, HDD LED, Power LED, USB och ljud-kontakter. Installera hårddisk och optisk enhet, och bifoga de uppgifter kablar från dessa enheter till moderkortet.
  5.
  Installera grafikkortet i det närmaste facket till CPU på moderkortet. Om du installerar flera grafikkort, alltid använda den nästa närmaste plats för nästa grafikkortet. Montera nätaggregatet och anslut kablarna strömmen till moderkortet, hårddiskar, fläktar och grafikkort (vid behov). Fästa lösa sladdar med band nylon kabeln, se till att inte dra åt dem för mycket att undvika att skada kablarna. Sätt tillbaka locket systemet, Anslut nätsladden, bildskärm, högtalare, tangentbord och mus, och starta upp systemet med ett operativsystem (OS) disk i den optiska enheten för att starta installationen av operativsystemet.

  Tips och varningar


 • processorer är tillgängliga i original Equipment Manufacturer (OEM) eller detaljhandel versioner. OEM-versioner är något billigare men har mycket kortare garantitider än detaljförsäljning versionen, som ofta kommer med en kyla lösning i rutan. Köpa högre densitet RAM, såsom ett 4 GB minne i stället för två 2 GB-minnen, ger mer utrymme för framtida uppgraderingar. Köp en SSD-hårddisk för en startdiskett för att öka systemets hastighet och uppstart om pengar inte är ett objekt, eftersom kostnaderna per gigabyte av dessa enheter är brant jämfört med konventionella drivsystem.
 • CPU har hundratals ytterst känslig stift som du enkelt kan böja, vilket gör att chipet värdelös och göra garantin ogiltig. De flesta komponenter inuti datorn är känsliga för statisk elektricitet. Var noga med att använda en jordad antistatiska bandet för att undvika utsläpp statisk i systemet

Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur du uppgraderar Dell Precision 650 processor

Relaterade artiklar


 • hur man återställer chip på en skrivarpatron
 • hur man kan återställa en Dell 9300 att de ursprungliga inställningarna
 • vad är en utskriftshanteraren system?
 • moderkort specifikationer för en Compaq Presario 6000
 • hur att överföra en DVD till en flash-enhet
 • hur du tar bort skydd på en Inspiron 1000
 • hur du ställer in en extern SATA-hölje
 • hur du uppdaterar ATI grafikkort
 • hur du lägger upp en Dell-skrivare till min Mac-dator
 • min dator startar inte efter en minnesuppgradering