Dator > Vilka är de typer av bärbara möss?

 • Vilka är de typer av bärbara möss?


 • En datormus är en handmanövrerad pekenhet som tillåter användaren att navigera markören på datorskärmen. Dra, välja, flytta filer och mappar är några av de funktioner som får utföras av en mus. En mus för en stationär dator kan användas på en bärbar dator så länge som den bärbara datorn har rätt port. En bärbar dator mus är oftast mindre än en stationär mus.

  Mekanisk mus

  En mekanisk mus har en gummiboll inuti. När en användare rullar gummiboll på en musmatta, gör det kontakt med sensorerna inuti musen enhet, som i sin tur samordnar rörelse markören på datorskärmen.

  Optisk mus

  Den optiska musen , som kom ut under slutet av 1990-talet, använder ljus som rörelsesensorn. En lysdiod eller avger laserljus reflekteras till CMOS-sensorn som användaren flyttar musen över en musmatta. En fördel med optisk mus är att den nedre ytorna är slutna, skydda insidan av enheten från damm och smuts. Till skillnad från tidigare modeller av optiska möss som krävde en speciell typ av pad, den senaste optiska möss kan flyttas över alla släta ytor.

  Optisk Mekaniska Mouse

  Den optiska-mekanisk mus eller optomechanical mus, är en kombination av en mekanisk mus och optisk mus. Liksom den mekaniska musen, använder den en boll. Till skillnad från en mekanisk mus, använder optomechanical musen optisk teknik som en rörelsesensor.

  Seriell mus

  Den seriella musen använder en seriell kontakt för att kommunicera med en dator. En användare måste ansluta denna typ av mus i den seriella porten på en dator.

  PS /2 mus

  PS /2 mus använder en PS /2 gränssnitt för att ansluta till en dator. A PS /2 kontakt är en 6-pin mini-DIN-kontakt och uttag.

  -Mus

  Bussen musen använder en buss gränssnitt för att kommunicera med en basstation mottagare. Den enda skillnaden mellan en buss-anslutning och en PS /2 kontakt är stift konfiguration.

  USB-mus

  USB-musen använder en USB-kontaktdon. Bland de olika typerna av mus gränssnitt, är USB-kontakten det senaste. USB (Universal Serial Bus)-kontakt är ett gränssnitt som accepterar en USB-enhet. För denna typ av mus ska fungera måste användaren ansluta den till en USB-port.

  Wireless Mouse

  Den trådlösa musen inte kräver en sladd för att överföra radio, IR eller Bluetooth-signaler. Denna typ av mus har en sändare som ger en sladdlös kommunikation med en dator. Det kan sända och ta emot signaler från ett avstånd av ca 2 till 10 meter från basstationen mottagaren.


Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:de typer av Ethernet-anslutningar

Relaterade artiklar


 • Hur man laddar ner musik på min sandisk minneskort
 • hur man upptäcker USB-enheter
 • hur du uppdaterar laptop minne på en paviljong dv4000
 • vad är Intel Celeron-processor 2,4?
 • hur man återställer en Microsoft-tangentbord
 • hur man byter batteri i en Dell Dimension 8300 stationär
 • funktioner i iPAQ 3835
 • Socket 462 kompatibla chipset
 • hur man byter gateway 600 tangentbord
 • vad är en Intel Centrino processor?