Dator > hur man lär sig mikroprocessorer

 • hur man lär sig mikroprocessorer


 • Mikroprocessorn är ett litet elektroniskt chip på moderkortet i en dator som initierar aktiveringen av alla komponenter som behövs för att köra en dator. Det ger medel för att utföra kommandot att börja ladda systemet datorns operativsystem. Mikroprocessorn anses datorns "motor" eller "hjärna" och lära sig hur en mikroprocessor funktioner kan hjälpa dig att öka dina tekniska kunskaper om datorer och vet hur en liten bit av chip kan påverka ditt dagliga liv
  1.
  Läs huvudsyftet med datorn mikroprocessor. Ett program eller programvara ger instruktioner till processorn genom en sekvens av siffror som mikroprocessorn använder för att skicka information till andra delar av datorn. Mikroprocessorn utför även matematiska operationer, flyttar data från en minnesplats till en annan, bestämmer sig och flyttar till en ny uppsättning instruktioner baserade på dessa beslut.
  2.
  Vet följande grundläggande information om en mikroprocessor:

  -Det är en elektronisk integrerad krets (IC) som ligger i datorns moderkort.

  -Det får initial riktningar från Basic Input /Output System (BIOS) på datorn inloggning

  . -Det utför logiska operationer och aritmetik med hjälp av små antal-anläggning områden kallade register

  . -Det håller alla centralenheten (CPU) funktionerna hos en dator
  3
  reda på hur man mäter mikroprocessor makten. . . Mikroprocessor makt mäts i bitar och mikroprocessorer med fler bitar kunna hantera mer data. Den 32-bitars mikroprocessor är populärt nuförtiden (2010), även 64-bitars mikroprocessorer är redan på marknaden. En 64-bitars mikroprocessor är mer kraftfull än en 32-bitars mikroprocessor, men skulle behöva applikationer som är kompatibla att köra på 64-bitars konfiguration.
  4.
  Reda på hur man mäter Mikroprocessorhastighet . Hertz (Hz) är den måttenhet för mikroprocessorer. Den mäter mängden bearbetningscykler eller saker som kan utföras av en mikroprocessor per sekund i miljoner (megahertz) eller i miljarder (gigahertz). Mikroprocessorer kan ha hastigheter på mer än 1500 MHz (eller 1,5 GHz). Från och med 2010 är mikroprocessor hastigheter vanligen mäts i gigahertz.
  5.
  känna till aktuell (2010) tekniska framsteg som gjorts på området för mikroprocessorer. Datatekniker har kommit med nya vetenskapliga sätt att förbättra prestanda och hastighet, som att öka antalet mikroprocessorer i ett enda chip, vilket resulterar i en multi-core mikroprocessor. Datorns hastighet och prestanda har förbättrats (så länge som operativsystem och programvara är konstruerade för att dra nytta av mer än en processor).


Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur du uppgraderar HP Pavilion ze4600

Relaterade artiklar


 • hur du formaterar ett minneskort på en dator
 • Hur skapar jag webbservrar?
 • hur man gör symboler på en bärbar dator
 • hur du tar bort & tillbaka locket på en IBM T30
 • hur man uppgraderar en mac bok
 • hur man kopierar en boot cd till en flash-enhet
 • hur du helt tar bort korrumperade ATI-drivrutiner
 • hur du kopierar en CD-skiva med skivverktyg
 • hur du uppdaterar drivrutiner sony kortläsare
 • hur man säkert radera flash-enheter