Dator > hur man dataformat en CD-R skiva innan inspelningen på det

 • hur man dataformat en CD-R skiva innan inspelningen på det


 • Med många datorsystem som kommer som standard med inbyggd CD-bränning enheter, konsumenterna har möjlighet att skapa egna CD-musik mixar, eller ens bränna sin egen original musik till skiva. Om du vill bränna musikfiler på en CD-R-skiva kan du göra det med cd-bränning, t. ex. Roxio eller Nero. Innan ljudfiler kan sparas på CD, dock måste skivan vara formaterad för att acceptera filerna

  Du behöver:. .
  CD-R eller CD-RW

  CD -skivor


  1.
  Placera en standard CD-R i CD-bränning enheten på datorn. Att sätta in skivan på de flesta Windows-system, tryck på "Eject"-knappen bredvid enheten för att öppna och stäng facket. På de flesta Mac-datorer, börja skjuta skiva i enheten på sidan av enheten och enheten "tar tag" i skivan och drar in den
  2.
  Vänta ett ögonblick medan datorn känner igen och initierar cd-R i enheten. Du kan berätta när datorn fortfarande håller på att initialiseras skivan, eftersom enheten gör ett högt ljudnivå när den initierar och lugnar igen när skivan är helt initierad.
  3.
  Öppna ett cd-bränningsprogram på datorn. Om du inte har en CD-bränning program installerat, ladda ner en på CNET. (Se Resurser. ) Följ instruktionerna för att skapa och bränna skivan. CD-program automatiskt formatera CD-skivor under bränningen.

  CD-RW-skivor


  1.
  Placera en CD-RW-skiva i CD-bränning enheten på din dator. Använd utmatningsknappen på en Windows-system för att öppna enheten, matar du in skivan och tryck på eject-knappen igen för att stänga enheten. Helt enkelt mata in CD-enheten på en Mac och vänta på att Mac att acceptera skivan och dra den hela vägen in
  2.
  Starta en CD-bränningsprogram som kan bränna till CD-RW-skivor. Bränna program som bränner till CD-RW inkluderar Easy CD Creator, Active @ ISO Burner och Gear Pro. Alla dessa program kan laddas ner på CNET. (Se Resurser. )
  3.
  Välj den enhet som innehåller CD-RW från enheten listan som visas på huvudskärmen för cd-bränningsprogram. Klicka sedan på knappen "Format CD" på skärmen. Om "Format CD" alternativet inte visas på huvudskärmen, klicka på "Drive Verktyg" eller "Alternativ" menyn för att hitta "-format. "
  4.
  Ange ett namn för skivan och klicka på en av formatalternativen om mer än en erbjuds. Vissa program erbjuder en" Fast Format "eller" Quick Format "alternativet, samt en "Full Format" alternativet. snabb eller snabb format alternativet CD snabbare, men den fulla formatet ser till att alla data bort från skivan.
  5.
  Klicka på "Start Format" eller "Format"-knappen. programformat CD-RW, radera alla tidigare inspelade data så att du kan spela in på CD-skivan igen.


Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur kopiera DVD till HDD

Relaterade artiklar


 • USB-skrivarkabel längdbegränsningar
 • hur du lägger upp videor till ett hopp enhet
 • hur du uppgraderar MacBook med SSD
 • hur man använder expansionskort i bärbara datorer
 • hur du ansluter VGA till s-video
 • hur man byter Nvidia-grafikkort hp dv6000
 • hur man installerar ett ASRock moderkort
 • hur du partitionerar en 500 GB mac hårddisk
 • Hur felsöker jag moderkortet bagge & på en Inspiron cpu?
 • hur att omformatera en dator hemma