Dator > hur man byter ljudkort

 • hur man byter ljudkort


 • En datorns ljudkort gör det möjligt att spela upp ljud i högtalare och hörlurar. Ljudkortet ansluter ofta till mikrofoner för inspelning och sändningsändamål också. Om datorns ljudkort inte fungerar korrekt eller inte erbjuder önskade egenskaper, kan det vara påslagen för annat ljudkort som ansluts till samma slot på moderkortet. Nytt ljudkort drivrutiner måste installeras När korten har kopplats för att säkerställa att det nya kortet verkligen används av operativsystemet.

  Du behöver:
  kryssmejsel
  . Anti-statiskt armband (tillval).
  Ersättning ljudkort.
  Ljudkort drivrutinens installationsprogram (på CD eller laddas ner från tillverkarens webbplats).


  1.
  Stäng av datorn helt, välja "Avsluta" för att låta program som körs att stänga ordentligt. Koppla ur datorn från vägguttaget och tryck sedan på och släpp strömknappen. Detta medför att datorn försöker starta, med vilken makt som fortfarande kan lagras i strömförsörjningen eller andra systemkomponenter.
  2.
  Leta reda på skruvarna på baksidan av datorn så att hålla sin vänstra panelen på plats. Skruvarna kommer att ligga längs kanten av den vänstra panelen som lockar över på baksidan av målet. Ta bort dessa skruvar, skjut panelen mot baksidan av chassit för att ta bort den. Försiktigt ställa in datorn på dess högra sida så att du lättare kan komma åt dess inre komponenter.
  3.
  Sätt på ett antistatiskt armband eller vidröra en metall del av ärendet ( att se till att du inte rör moderkortet eller andra komponenter i processen) för att avlägsna all statisk laddning du kan ha ansamlats.
  4.
  Leta ljudkort, som vanligtvis är i det nedre vänstra hörnet av moderkortet. Koppla alla högtalare eller mikrofon kablar som är anslutna till kortet på utsidan av målet, och alla strömkablar eller andra sladdar som ansluter till det på insidan.
  5.
  Avlägsna enda skruv säkra ljudkortet på plats. Dra försiktigt ut det ur sitt moderkort slot, med en vaggande rörelse om det behövs och ta ut kortet ur fodralet.
  6.
  Sätt i det nya ljudkortet i datorn fallet, foder det upp med samma slot som du tog bort den tidigare ljudkort från. Tryck ordentligt så att kortet är helt infört i kortplatsen, säkra då det med skruven du tidigare avlägsnats. Anslut eventuella behövs strömkablar eller andra interna komponenter på kortet.
  7.
  Tillbaka den vänstra panelen i datorns hölje och skruva fast den på plats. Koppla in högtalare och mikrofon kablar du tidigare unplugged, anslut sedan datorn till ett eluttag. Tryck på strömbrytaren på datorn och låt den starta upp.
  8.
  Vänta på "Lägg till ny maskinvara" guiden för att erkänna det nya kortet och sedan avbryta den. Kör ljudkortet drivrutinens installationsprogram från filen du hämtade eller från CD-skivan som medföljde kortet. Starta om datorn när förarna slutför installationen.

  Tips och varningar


 • Även om många ljudkort kommer med cd-skivor installation av drivrutiner är det ofta bäst att ladda ner drivrutinen från kortets tillverkarens webbplats. Detta säkerställer att förarna du installerar kommer att optimeras och up-to-date. På grund av detta har vissa ljudkort tillverkare valt att sluta distribuera förare CD-skivor med sina produkter.
 • på ett anti-statiskt armband eller hålla dig grundad genom att förbli i kontakt med metall delar av datorns hölje under installationen förhindrar oavsiktlig statisk urladdning. Statiska urladdningar kan skada känsliga komponenter i datorn, inklusive hårddiskar och processorer.

Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur man helt utplåna en hårddisk och formatera om den

Relaterade artiklar


 • hur man kan få en dator i ditt trådlösa nätverk
 • Hur man överför mina personliga bilder på USB-port
 • min dator startar inte efter en minnesuppgradering
 • moderkort specifikationer för en Compaq Presario 6000
 • hur man fyller hk 3.600 bläck
 • hur man uppgraderar en skrivardrivrutin i en HP LaserJet 8150
 • kan inte få muspekaren för att markera
 • hur man sparar bilder på en CD
 • kompatibla laptop batterier
 • specifikationer: HP LaserJet 4p