Dator > hur man byter en processor i en stationär dator

 • hur man byter en processor i en stationär dator


 • Uppgradering av processor i en dator kan förbättra hastigheten på många uppgifter. Det är ofta ett rimligt alternativ att ersätta datorn med en ny. Pengar kan sparas när man köper en ny dator genom att helt enkelt välja en långsammare processor vid köptillfället och uppgradera den flera månader senare när priset har sjunkit. Processor priser är alltid falla när nya modeller släpps med högre hastighet eller fler kärnor. Det är bekvämt att uppgradera till en snabbare processor än att byta ut hela datorn, eftersom det inte finns något behov av att överföra data och program till en ny dator.

  Du behöver:
  Processor
  . Kyllösning för processorn inklusive antingen en kylfläns och fläkt kombination eller en vätska kylanordning.
  Kylfläns förening.
  Antistatiskt.
  Skruvmejsel.
  Ficklampa.

  Ta bort gammal processor


  1.
  Stäng av datorn och koppla bort alla kablar som leder till baksidan av det. Öppna datorlådan för att exponera moderkortet och processorn.
  2.
  Koppla in kablarna för processorn kylfläkt och ta bort fläkten från processorn genom att koppla bort alla klipp som håller den på plats och dra den försiktigt från systemet.
  3.
  Lyft låsspaken som håller processorn på plats och försiktigt tag i den processorn i kanterna och dra bort den från moderkortet jämnt med stadigt tryck.

  Installera nya processorn


  1.
  Ta bort processorn ur förpackningen genom att försiktigt greppa den längs kanterna och var försiktig så att inte röra något av stiften eller ovansidan av processorn. Stiften kan lätt böjas och orsaka permanenta skador på processorn, och fingeravtryck kan orsaka ojämn uppvärmning och skada processorn när den är i bruk.
  2.
  Sätt i processorn med stift 1 på processorn uppradade med stift 1 på uttaget som indikeras med en liten triangel ligger på stift 1 hörn av både processor och sockeln . Sänk spärren för att låsa processorn på plats på moderkortet.
  3.
  Applicera ett tunt lager av termisk kylfläns förening till toppen av processorn om ingen kommer redan gäller för de kyllösning. Fäst kylningslösning, som kan vara antingen en kylfläns och fläkt kombination eller en vätska kylanordningen, till moderkortet med medföljande monteringsdetaljer och flikarna på processorn sockeln. Anslut strömkabeln ur kylningslösning till moderkortet fläkten eluttaget.
  4.
  Tillbaka locket, anslut kablarna och starta om datorn.

  Tips och varningar


 • flesta moderkort automatiskt konfigurera sig för att matcha den installerade processorn men vissa kräver jumper inställningar och andra kräver BIOS-inställningar. Kontrollera med tillverkaren av moderkortet för att avgöra vilka processorer är kompatibla med de särskilda moderkortet och vilka förfaranden, om några, behöver följas för att installera processor på den ombord.
 • Välj en kylande lösning som är godkänd för processorn. Använd ett antistatiskt armband för att förhindra elektrostatisk urladdning, vilket kan förstöra en processor. Tvinga aldrig processorn i sockeln eftersom detta kommer att böja eller bryta stiften och skador på processorn.
 • Använd endast processorer som är godkända av moderkortstillverkaren för just modell av moderkort. Aldrig överklocka ett system för den första veckan av användning då detta kan skada komponenter. Alltid säkerhetskopiera viktiga filer innan du gör några ändringar i hårdvaran till en dator för att undvika dataförlust.

Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur man rengör HP LaserJet 1200-serien

Relaterade artiklar


 • hur man fixar CRT-skärmar
 • Varför är virtuellt minne behövs?
 • Lägga till en skrivare till en tcp ip
 • hur man bränner en dvd med en extern brännare
 • hur man rengör HP LaserJet 1200-serien
 • Felsökning en HP 2000C
 • hur man uppgraderar en mac bok
 • Inaktivera pekplattan på en D630
 • hur du tar bort & ersätta DVD-enheten på en Toshiba Satellite P15
 • Felsökning en Lexmark 4530