Dator > hur man bygger en HTPC för under $ 400

 • hur man bygger en HTPC för under $ 400


 • En hemmabio dator (HTPC) är avsedda att sitta i ditt vardagsrum nöjescentrum i stället för på skrivbordet. Dessa datorer är byggda för att ta mindre plats och smälter in med dina andra multimedia-utrustning.  flesta HTPCs fungerar som digitala enheter videoinspelning, ansluter inte bara till din TV men också en källa TV-signal. Av denna anledning behöver den en TV-tuner kort och ett sätt att ansluta till din TV.  Du kan bygga en HTPC för mindre än $ 400, men du kanske vill spendera mer. Inte köpa den dyraste pekskärm fall eller grafikkort kan du spara pengar, men en stor hårddisk är värt pengar

  Du behöver:.
  Små kryssmejsel

  <. h4> Välj dina delar
  1.
  Välj ett mini ITX moderkort för de minsta dator storlek med den bästa processor kompatibilitet. Din mini ITX-kort bör ha inbyggda TV tuning kapacitet och en HDMI-utgång. Köp en kompatibel processor för ditt moderkort, Intel går med Intel och American Micro Devices (AMD) går med AMD.
  2.
  Köp ett HTPC-chassi som passar till mini-ITX formfaktor. Välj en med inbyggd strömförsörjning om möjligt, att spara både pengar och huvudvärk installation. Spara pengar genom att köpa ett billigt mål, men läs recensioner före köp för att undvika dåliga resultat modeller.
  3.
  Köp en pinne på 2 gigabyte (GB) minne, att först med ditt moderkorts specifikationer för att se den är kompatibel. Om ditt moderkort har två minneskortplatser, använd det andra facket för ett framtida minne uppgradera när pengarna tillåter.
  4.
  Köp minst en 250 GB hårddisk för lagring av inspelade TV-program och filmer och få en digital video-skiva (DVD) enhet för att spela dina DVD och musik. Försök att splurge mer pengar på hårddiskens storlek om du kan passa in budgeten, särskilt om du planerar att använda din HTPC som DVR-enhet.

  Montera delarna


  1.

  Inrätta en arbetsplats som är ren, platt och borta från mattor eller husdjur. Använd ett antistatiskt armband om du äger en. Öppna upp ditt nya HTPC-chassi och placera moderkortet fötterna ner över monteringshålen. Säkra ditt moderkort med skruvar och plugg strömmen: s 24-pin strömkontakt i uttaget på moderkortet.
  2.
  Placera processorn i sockeln och lås klippet på plats. Montera kylfläns och fläkt över processorn och anslut kabeln kommer ut ur fläkten i moderkortet.
  3.
  Installera minnesmodul på moderkortet genom att först dra tillbaka klippen på endera sidan av minne uttag. Rada upp ditt minne modulen med en hylsa och tryck in den tills klippen passar in i skårorna på båda sidor av modulen.
  4.
  Leta enhetsfacken och installera hårddisken i 3,5-tums bay först. Skruva fast enheten på båda sidor med skruvar och göra samma sak för din DVD-enhet i 5,25-tums fack. Anslut varje enhet till moderkortet med hjälp av data kablar medföljer moderkortet. Anslut varje enhet till en kabel från nätaggregatet.
  5.
  Avsluta ärendet och bifoga din bildskärm, tangentbord och mus. Anslut datorn till ett vägguttag och slå på den. Sätt ditt operativsystem skiva i DVD-enhet och följa dess uppmaning att installera.

  tips och varningar


 • Arbeta aldrig på hårdvara medan datorn är ansluten till vägguttaget. Arbeta alltid bort från statiska faror som husdjur eller heltäckningsmattor.

Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:Defragmentera en SSD

Relaterade artiklar


 • hur du formaterar en 2g miniSD-kort
 • hur man använder expansionskort i bärbara datorer
 • Hur byter jag hk xt4316 laptop tangentbord?
 • vad är en värd processor?
 • vad göra när en drink spills på en laptop?
 • hur man driver ett USB-minne
 • hur man gör en Dell Photo Allt-i-ett skrivare 966 trådlös
 • hur man överklockar en dubbelkärnig processor
 • utvecklingen av laptop notebook
 • hur man gör min dator Bluetooth-kompatibel