Dator > hur du kan få i en ny processor

 • hur du kan få i en ny processor


 • Processorn, också känd som CPU, är hjärnan i datorn. Utan en fungerande processor, är datorn bara en dyr box. Vanligtvis är processorer ersättas när de har skadats av hög värme, under en uppgradering eller om du bygger en dator från scratch. Installera en processor låter som en skrämmande uppgift, men det är lätt att göra. Det finns inga särskilda verktyg behövs, bara tålamod och en ren arbetsplats

  Du behöver:. .
  Antistatisk rem eller grundstötning matta
  Handskar.


  1.
  Leta upp processorsockel i mitten av moderkortet, datorns centrala kretskort. Det kommer inte finnas några komponenter i omedelbar anslutning till uttaget, bara kretsar. Det ska vara kvadratiska med en liten metall spak på ena sidan.
  2.
  Tryck ner spaken på sidan av processorsockel att det lossnar från sitt fäste och lyft att öppna. Spaken kommer att vila på en 135-graders vinkel vid fullt öppen.
  3.
  Tag i nya processorn genom sidorna försiktigt för att undvika att röra vid stift. Inspektera processor, letar efter någon böjda stift eller skräp. Använd inte processorn om några stift är böjda eller finns skräp på stiften.
  4.
  Passa stift ett på processorn med hål för stift ett på sockeln. Pin en kommer att ha en guld prick, en pil eller en diagonal hörn för att identifiera den på processorn och sockeln.
  5.
  Placera processorn i sockeln och sits genom att trycka in med pekfingret. Använd bara tillräckligt tryck för att ge plats processorn.
  6.
  Ner spaken, låsning det under fångsten att säkra processorn i sockeln.
  7.
  Applicera kylpasta överst på processorn. Vissa processor tillverkare tillhandahåller Kylpasta i form av ett plåster som redan sitter i botten av kylflänsen. Om så är fallet, ta bort täcker. Datorns processor genererar mycket värme som kan skada kretskorten inuti. För att skydda från denna värmebildning, är en kylfläns fast på processorn. Detta är en enhet med en fläkt vid basen och många svarta stiften på toppen. Kylflänsen drar bort värme som skapas av processorn, splittras den i luften. Kylpasta hjälper att leda värmen från processorn till kylflänsen.
  8.
  Placera kylflänsen ovanpå processorn. Inriktningen spelar ingen roll, bara att inga kablar har fångats under kylflänsen.
  9.
  Fäst uttaget på slutet av fläktens kablar till stiften på moderkortet. Stiften kommer att vara nära processorn uttaget. Du kan identifiera dem genom sin form, som överensstämmer med uttaget på slutet av trådarna.
  10.
  Tryck ner den fyra fästbultarna att låsa kylflänsen på plats. Du behöver inte vända dem för att säkra dem på plats. De slitsade toppar är för borttagning bara.
  11.
  Slå på datorn och gå in i BIOS setup. Varje datortillverkaren kommer att ha olika sätt att göra detta, titta på skärmen för instruktioner när det startar upp. Du kommer att instrueras att trycka på F7, ESC eller annan tangent.
  12.
  Välj automatisk installation /konfiguration för processorn. Om detta inte finns som ett snabbt, manuellt ange den korrekta värden med de specifikationer som medföljde processorn. Spara inställningarna och avsluta för att fortsätta på nytt startar upp datorn.

  Tips och varningar


 • Använd en antistatisk bandet och alltid följa gällande elektrostatisk urladdning rutiner vid arbete med datorkomponenter. Processorn i datorn är mycket känslig för elektrisk ström. För att skydda den, släppa ut några elektrisk laddning du kan ha plockat upp genom att vidröra en jordad yta, exempelvis metallen datorns hölje, medan den är inkopplad Stående på en grundstötning matta och placera datorn i ett jordat pad kommer även förhindra ackumulering av statisk elektricitet. Handskar på lägger till ytterligare skydd.

Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur man ansluter en Dell Vostro 1500 till en tv

Relaterade artiklar


 • hur man kopierar en boot cd till en flash-enhet
 • HP Officejet kommer inte att skriva ut från webben
 • hur man byter ett tangentbord på en Compaq Presario 900
 • hur man programmerar högerklicka knapp på en Logitech trådlös mus
 • hur man uppgraderar en eee hårddisk
 • hur man kan återställa Toshiba Satellite A205 till fabriksinställningarna
 • hur du installerar minne uppgraderingar och fel
 • hur man installerar en Intel kylfläns på en gigabyte moderkort
 • hur man rengör datorskärmar med Windex
 • nas lagringsmöjligheter