Dator > Hur du kopierar en hårddisk bild till en annan

 • Hur du kopierar en hårddisk bild till en annan


 • Med införandet av hög kapacitet externa hårddiskar som kan snabbt och enkelt förenade med datorn genom praktisk USB-portar, säkerhetskopiera en hel intern hårddisk har blivit en snabb och smärtfri uppgift. Visst, utför samma operation med två interna hårddiskar kanske inte så snabb, men det är nästan precis lika smärtfritt. När du är klar har du en exakt kopia av den ursprungliga hårddisken, som kommer att säkerställa dina inställningar och värdefulla data kan snabbt återställas bör något någonsin gå fel.

  Du behöver:
  intern hårddisk (med en kapacitet lika med eller större än den du säkerhetskopierar)
  . Stjärnskruvmejsel.
  Nåltång.
  Disk bildbehandlingsprogram.

  Installera en backup hårddisk


  1.
  Stäng operativsystemet, stäng av datorn och dra ut nätsladden.
  2.
  Öppna sidan av datorn höljet. Beroende på märke och modell på datorn, kan den här uppgiften krävs en skruvmejsel.
  3.
  Undersök bygeln --- en liten plastbit som förbinder två av en serie stift, placerad till vänster om eluttaget --- på den ursprungliga hårddisken för att avgöra om det är i master eller kabel välj position. Alla hårddiskar har en tryckt diagram som hjälper dig att lista ut det här.
  4.
  Ställ bygeln på den nya hårddisken genom att ta bort den med en tång nål näsa och placera den i lämpligt läge . Om din ursprungliga hårddisken är satt som en mästare, bör det nya vara som en slav. Om originalet är i kabeln välj position, bör den nya hårddisken vara inställd på Cable Select också.
  5.
  Skjut den nya hårddisken i en tom utrymme inuti datorn och Anslut enheten genom att föra in ena änden av ett band kabeln i enhetens port och den andra änden i en ledig IDE-porten på moderkortet. Om ingen moderkort port finns, kan du ansluta den till en sekundär adapter ligger på flatkabeln för den ursprungliga hårddisken.
  6.
  Lokalisera en oanvänd strömadapter, som kommer att knytas till datorns strömförsörjning, och koppla in den nya hårddisken.
  7.
  Stäng av datorn, koppla in den och slå på den. Vänta tills datorn är helt startas.

  Skapa en skivavbild


  1.
  Ladda ner och installera ett program disk imaging, såsom Makro Reflektera Fri, Paragon Backup ; Recovery 2010, eller DriveImage XML. Alla tre är tillgängliga kostnadsfritt (se avsnittet Resurs i länkar).
  2.
  Klicka på ikonen för det nya programmet i Start-menyn. När det öppnar, följ instruktionerna för att skapa en skivavbild, som leder dig till en lista över tillgängliga hårddiskar anslutna till datorn.
  3.
  Klicka på ikonen som hänvisar till din ursprungliga hårddisken och klicka sedan på "Nästa". Du kommer att presenteras med en annan lista över tillgängliga hårddiskar och ombedd att välja en destination enhet.
  4.
  Klicka på ikonen som refererar till den hårddisk som du just installerat, gå sedan till nästa skärm.
  5.
  Klicka på "OK" knappen för att börja kopiera skivavbilden för att din nya hårddisk. Beroende på vilket program du använder, kan du bli ombedd att bekräfta ditt val av enheter först.

  Tips och varningar


 • Vissa datorer --- särskilt äldre sådana --- kan vara petiga när det gäller att fästa andra hårddiskar. Om den nya enhet inte är listad när du klickar på "My Computer", försöka experimentera med olika jumper inställningar.
 • Eftersom statisk elektricitet kan utlösa förödelse på en hårddisk, är det en bra idé att jorda dig själv innan börjar fiska runt inne i datorn. Antingen bära ett antistatiskt armband eller periodvis tryck en bit jordat metallföremål --- såsom ett element eller vattenledning --- under installationen.

Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur du uppdaterar drivrutiner sony kortläsare

Relaterade artiklar


 • hur man återställer bläcknivåerna på en HP Deskjet F4100
 • hur man byter nätverkskort i en Compaq Presario C500
 • hur man utöka partitionen i en Windows 2000 Server
 • hur du återvinner tonerkassetter för pengarna
 • specifikationer för HP a610e
 • hur man konfigurerar skrivbord
 • hur du kör IDE & SATA-diskar
 • hur man kan övervaka ljudet med hjälp av en dator
 • Hur konverterar jag usb 1 till usb 2?
 • att reparera eller byta ut skärmen på en Apple iBook G3