Dator > rekommenderade serverrum larm

 • rekommenderade serverrum larm


 • Server rum är temperaturreglerade rum där känsliga uppgifter lagras. Helst ett serverrum skulle ha en heltidsanställd teknisk assistent, men detta är inte praktiskt i de flesta situationer. Det näst bästa efter att en heltidsanställd tekniker är att ha en väl avrundad rad larm på plats. De främsta hoten mot en server rum är strömavbrott, miljöfaror från hög luftfuktighet till brand, och naturligtvis, fysisk inbrott och stöld. Larmsystem kan utformas för att kontakta en personsökare, mobiltelefon eller ens utfärda ett mail om problem uppstår villkor samt aktivera lokala ljud och visuellt larm.

  Elkraft Alarm

  Två stora problem uppstå när det gäller elkraft. Strömavbrott, såväl delvis, störa system. Under ett spänningsfall, kan vissa enheter inte misslyckas helt, utan fortsätter att fungera med starkt nedsatt prestanda. Köra en server i ett spänningsfall utan en sekundär strömkälla kan orsaka långvariga kumulativa skador. Full strömavbrott kommer helt enkelt att stänga av datorn system, men i många fall en strömstöt kommer att inträffa när strömmen kommer tillbaka. Larm enheter kan fästas på batteri-backup enheter och barer surge, med mer avancerade modeller även har en inbyggd larmfunktion.

  Miljö Alarm

  serverrum kräver både en temperatur och ett brandlarm eftersom de flesta brandlarmssystem utlöses av rök och är oförmögna att mäta temperatur data. Om en byggnad ventilationssystem misslyckas, kan temperaturen i ett serverrum stiger snabbt, hindrar serverns prestanda och kan leda till överhettning driftstopp eller skador på maskinvara. Den ideala temperaturen för ett serverrum enligt University of San Diego är 72 grader Fahrenheit. För mer specifika krav på temperatur, hänvisas till dokumentet jon för din server enheter. Luftfuktighet larm är också viktiga. Om av någon anledning luftfuktigheten stiger i ett serverrum till den punkt där vatten kan kondensera på kretskort, katastrofala kortslutningar och permanenta skador kan uppstå.

  Fysisk säkerhet Alarm

  Fysisk trygghetslarm bör inte förbises som high-end-servrar är en eftertraktad handelsvara som kräver stora ekonomiska investeringar för att få. Helst en server rum ska ha en rörelsesensor som tillägg till en dörr sensorn, det är inte ovanligt för en tjuv att gå förbi en säker dörr genom att bryta ner ett gips, eller ens betongvägg. Förutom att anmäla serveradministratören och ett bevakningsföretag eller polis, bör ett fysiskt larmsystem innehåller en sund avskräckande enhet. Ljud avskräckande anordningar ta öronhåltagning förtret larm och föra den till en helt ny nivå som gör alla utom de starkaste velat ta flyget.


Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur du sätter Dell Resource CD

Relaterade artiklar


 • hur man öppnar en bärbar Mac skärm
 • hur du uppgraderar minnet i en Home Server
 • Hur man testar hastigheten datorprocessorn
 • hur man fylla på bläck i en Canon CL-31
 • hur man klona en Western Digital hårddisk
 • hur man reparera ett miniSD
 • Hur du sätter en laptop till en pekskärm
 • hur du uppgraderar usb i en bärbar dator
 • Inaktivera en Dell pekplatta
 • hur du skriver ut utan färg bläck