Dator > min dator startar inte efter en minnesuppgradering

 • min dator startar inte efter en minnesuppgradering


 • Medan vanligtvis lätt nog för en vanlig människa att göra, uppgraderar datorns RAM-minne (RAM) är en mycket ömtålig process. Till exempel finns det många olika typer av RAM-minne och olika datorer kräver olika klassificeringar av minne. Det finns några skäl till varför ett nytt minne uppgradering kan hindra datorn från att starta korrekt. Felaktigt installerad minne är en av de främsta orsakerna till denna typ av problem, så det är det mest logiska stället att börja

  Du behöver:.
  Phillips skruvmejsel.
  Gamla minne (det du tog ut under uppgraderingen).
  Computer instruktionsboken.
  Penna och papper.

  handboken


  1.
  Öppna instruktionsboken som följde med datorn. Om du byggt det själv, öppna handboken som följde med moderkortet. Leta reda på avsnittet diskuterar minnet.
  2.
  Om du fortfarande har förpackningen från ditt nya RAM, ta tag i den att jämföra. Om datorn instruktionsboken föreslår DDR PC3200 400MHZ RAM, till exempel, borde det vara exakt som du installerat. Om du inte har förpackningen, skriv ner minnet specifikationer från den manuella och gå till avsnitt två.
  3.
  Validera att den typ av RAM som anges på uppgraderingen's förpackningar matchar den typ anges i bruksanvisningen. Om inte, måste du köpa en bestämd typ och installera om den.

  Kontrollera din installation


  1.
  Koppla bort alla sladdar anslutna till datorn och öppna den på samma sätt du gjorde för att först utföra minnesuppgradering.
  2.
  Tryck de två spärrarna på båda sidor av ditt minne antingen ner eller utåt för att låsa upp RAM. Ta det försiktigt i kanterna och ta bort den. Gör detta för alla andra installerade RAM. Om du inte tidigare, kontrollera att RAM typ matchar vad din dator handbok anger. RAM bär oftast ett klistermärke eller utskrift visa dess specifikationer.
  3.
  Om det är rätt minnestyp, försiktigt in minnet tillbaka i spåren i rätt ordningsföljd. Handledningen bör ha uppgifter om eventuella särskilda instruktionerna för infoga minnet. Ge minneschip en mycket mild ryck och kontrollerar att de säkert är låst på plats innan du sätter på datorn.
  4.
  Anslut strömkällan och andra enheter tillbaka in i datorn och försök att slå på den. Om det fortfarande inte fungerar, fortsätt till avsnitt tre.

  Dåligt minne


  1.
  Återigen, ta bort alla kablar och sladdar från datorn och öppna den upp för att exponera minnet.
  2.
  bort det installerade minnet och sätt i datorns minne gamla tillbaka i spåren. Om du inte har den gamla minne, kan du behöva köpa nytt minne, som det RAM du använde i din uppgradering är sannolikt dåligt.
  3.
  Stäng datorhöljet efter väl installerat den gamla RAM tillbaka in i systemet. Om datorn fortfarande inte startar, kan du ha skadat en intern komponent i samband med ditt RAM uppgraderingen. Om den däremot startar, var din uppgradera fel typ av minneskort, eller minnet var defekt. Köp den exakta typ som anges i din instruktionsbok innan uppgradering igen.

  Tips och varningar


 • Var noga med att regelbundet ansvarsfrihet dig av bebyggda statisk elektricitet genom att röra vid något metall innan du rör en RAM-modul eller datorns interna komponenter. Statisk elektricitet kan förstöra RAM, vilket gör det helt värdelösa, och kan skada din dator.
 • Om efter att ha provat allt detta, du fortfarande inte kan få datorn att fungera, problemet är sannolikt något annat än oförenliga minnet.
 • Innan du försöker installera RAM igen, se till att du har en utförlig guide, helst en speciellt avsedd för din dators modell.

Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur man kan övervaka laptop värme

Relaterade artiklar


 • Hur tar jag bort fallet omslaget till en Compaq Presario 7el?
 • felsökning av en Microsoft Wireless USB-mus
 • hur du tar bort & ersätta DVD-enheten på en Toshiba Satellite P15
 • hur reparera en Dell Latitude c640 som stänger
 • hur du formaterar hårddisken till FAT 32
 • hur du ställer in en station äpple bas som en trådlös Ethernet-brygga
 • hur du uppdaterar ett grafikkort på en dator
 • Toshiba Tecra 9100 specifikationer
 • Inaktivera usb minnen
 • hur man återställer en Netgear gsm7224