Dator > laptop lcd frågor

 • laptop lcd frågor


 • Du behöver:
  tom diskett eller cd

  LCD skärmen på en bärbar dator kan vara den mest tillfredsställande delen av din datorvana. . En ljus, högupplöst bild utan mörka fläckar och inget läckage av ljus längs kanterna ger en rikare upplevelse med den bärbara datorn själv. Följaktligen, när fel, som det kan vara många, faktiskt förekommer, kan visuell skärpa släppa av dramatiskt eller till och med försvinna. En del frågor kan lösas snabbt, medan andra kan tyda på ett allvarligt problem.

  Dead or fast pixel

  Du kan se en enda pixel på din skärm som är färgad annorlunda än alla andra, är svart, eller stannar samma färg och ljusstyrka oavsett hur de omgivande pixlarna ändras. Detta kallas för en död eller fast pixel, och är ett mycket vanligt problem, särskilt hos äldre LCD-skärmar. Det är inte ovanligt att ha en eller två döda pixlar på en helt ny bärbar dator. Detta är ett fabrikationsfel som ibland kan repareras genom att försiktigt gnugga området för att återställa transistor, eller genom att helt enkelt vänta och se om det återställer sig själv med tiden. Ibland kan död eller fastnat pixlar inte repareras och aldrig gå bort. Många människor vänja sig vid att döda pixlar, eftersom de inte nämnvärt märkbara och är svåra att rätta till.

  Knäckt panel

  När din LCD-skärm sprickor, kan det explodera, splitter eller spindel precis som alla andra glasbit. Det är möjligt att byta ut glaset, men processen att hitta rätt bit och priset på själva glaset inte kan motivera det arbete. Istället kan du bara byta ut hela skärmen.

  Stäng Switch

  En svart LCD-skärmen kan ha en av flera möjliga orsaker. Det första att undersöka är om växeln som utlöser skärmen stängs av när du stänger locket sitter fast. Litegrann omkopplaren för att se om du kan lossa det. Om detta fungerar, anser dig lycklig.

  Inverter Board

  När LCD verkar vara avstängd eller kanske flimrar då och då, prova att stänga av ljuset i rummet och lysa med en ficklampa i en vinkel på skärmen . Om du kan se att bilden är fortfarande där, men bara väldigt mörk, vilket innebär att bakgrundsbelysningen är inte på. Bakgrundsbelysningen är en lång, tunn glödlampa i displayen som lyser ljuset genom flytande kristaller i displayen och ger kontrast så att du kan se bilden. När bakgrundsbelysningen inte fungerar, är det oftast eftersom omriktaren styrelse inte levererar ström till bakgrundsbelysningen. Omriktaren Styrelsen kan beställas och bytas relativt lätt.

  Bakgrundsbelysning

  Den bärbara LCD bakgrundsbelysning är vanligtvis en lågenergilampa eller CCFL rör glödlampa. Om din inverter ombord är fortfarande ström till bakgrundsbelysningen, men bakgrundsbelysningen inte fungerar, kan lampan har gått dåligt. LCD bakgrundsbelysning kan ersättas av utbildad personal. Det rekommenderas inte att ändra denna lampa själv. Demontering krävs för att nå lampan är lätt att uppnå, men återmontering panelen är oerhört svårt.

  Video Driver

  När bilden på LCD är antingen förvrängda eller helt vit, detta test för att avgöra om problemet är med bildskärmen eller med en annan komponent i den bärbara datorn. Anslut en extern bildskärm till den bärbara datorn med hjälp av dess video-utgång. Om bilden visas korrekt, då är det LCD dåliga. Om bilden fortfarande är förvrängd eller vitt, är LCD inte den skyldige. Mycket ofta är denna anomali som orsakas av en programvara konflikt mellan en ansökan och drivrutinen till grafikkortet. Prova att hämta och installera de senaste drivrutinerna från den bärbara datorn tillverkarens supportwebbplats.

  Moderkort /grafikkort

  Om drivrutinen inte orsakar förvrängd eller vit skärm, kan det antingen vara moderkortet om din bärbara dator använder integrerad grafik, eller grafikkortet. Detta kan orsakas av överhettning eller en elektrisk fråga och kan kräva en kostsam ersätts av en professionell.


Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur man kan återställa ljud & ljud på vår dator

Relaterade artiklar


 • hur man skriver en cd skiva bild på en diskett
 • hur du tar bort och ersätta Alienware M17x bärbar hårddisk
 • Felsökning av en LCD-skärm bärbar
 • hur du uppdaterar drivrutinen Ethernet Controller för ett Compaq Presario C700
 • hur du ställer in och kontrollera flera skärmar till ett ATI-kort
 • hur du lägger upp videor till ett hopp enhet
 • Hur lägger jag till lagring till en HP Mini 1010 netbook med sex cells batteri?
 • hur man byter en AMD CPU
 • hur man öppnar en Compaq V6000 fall
 • laptop processor specifikationer