Dator > hur minne testa ett gig RAM

 • hur minne testa ett gig RAM


 • Datorminne fungerar som en lagringsutrymme för data, vilket gör att processorn kan komma åt det i en snabbare takt än den kan om att läsa den direkt från en hårddisk. När en minnesmodul blir skadad eller möten datafel, inte så mycket program data kan lagras och i vissa fall kan lagrade data inte tillgänglig för processorn. För att avgöra om en gigabyte minne modul är felaktig eller på annat sätt har problem, bör det provas med Microsofts Windows Memory Diagnostic verktyget

  Du behöver:.
  Tom diskett eller CD. .


  1
  Ladda ner och kör Windows Memory Diagnostic programmet (se resurser) genom att dubbelklicka på den, programmet inte installeras på din dator. Sätt in ditt tom diskett eller CD-skiva i din diskettenhet eller CD-brännare.
  2.
  Välj det alternativ som bäst överensstämmer med disken där du vill placera programmet. Om du använder en diskett, välj "Skapa startdiskett . . . " alternativ och välj datorns diskettenhet. Om du använder en tom CD, välj "Spara CD image to disk. . . "Och välj en plats på din hårddisk för att spara CD-skivan. Iso fil till, bränna sedan. ISO-fil till din CD.
  3.
  Starta om datorn. När BIOS-skärmen visas, tryck på knappen visas bredvid "Boot Menu" eller "Boot Options"-objektet. Detta är ofta "F10" eller "F12" nyckel, men "Esc" och andra tangenter används av vissa BIOS-tillverkare

  4.
  Välj den enhet där din diskett eller CD på startmenyn och tryck på "Enter". Tryck på en knapp om du uppmanas att göra så att starta från hårddisken istället för att starta upp operativsystemet som vanligt.
  5.
  Vänta på Windows Memory Diagnostic program att ladda. Det kommer att börja skanna din en gigabyte minne modul automatiskt när det har laddats. Den förvalda skanningsinställning är "Standard" och utför sex olika tester på minnet, om du vill ha en mer grundlig test utfört, ändra skanna inställningen till "Extended"-läge så att den kommer att genomföra 11 tester
  6.
  Vänta medan Windows Memory Diagnostic verktyget utför varje test, varefter den kommer att visa ett resultat. Om testet lyckades, var inget fel har hittats av att testa i din gigabyte minne modul. Om testet misslyckades, kommer information om felet medfölja testresultatet. Tänk på att programmet kommer att löpa genom testserie två gånger, så du kommer se resultaten för varje test två gånger.
  7.
  Ta ut Windows Memory Diagnostic disk innan starta om datorn .

  tips och varningar


 • Windows Memory Diagnostic program testar allt minne installerad i din dator, om du har fler än en gigabyte RAM-minne installerat och endast vill testa en enda gigabyte minne modulen, kommer eventuella extra minne måste avlägsnas innan du utför tester.

Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:laptop lcd frågor

Relaterade artiklar


 • användningsområden för oanvänt bläck
 • skillnaden mellan en intern diskettenhet och en extern diskettenhet
 • Varför är flash-enheter formaterade i FAT32?
 • hur man fixar en buffringstjänsten problem
 • hur man använder rörelse öga på Sony Vaio
 • hur att fylla en patron c9352a utskrift
 • Vad är HP Pocket Media?
 • hur man berättar vad cpu mitt moderkort stöder
 • batteri för bärbar dator skillnader
 • hur man öppnar en Dell Vostro 220 dator