Dator > hur man uppgradera min Dell Inspiron 5100

 • hur man uppgradera min Dell Inspiron 5100


 • Dell Inspiron 5100 är en bärbar dator avsedd för hem och studerande använder och det fungerar bra för att skriva dokument och surfa på Internet. Även uppgradering många delar av en bärbar dator kan vara svårt, vissa funktioner i denna laptop är enkla att uppgradera. Det enklaste uppgraderingen på någon bärbar dator innebär Random Access Memory (RAM), och båda RAM-minnen är tillgängliga från botten av denna modell. Hårddisken är också uppgraderas till en större kapacitet än den grundläggande 40 gigabyte som inkluderats. Windows 7 är även kompatibel med denna maskin, så länge du uppgradera till 1 gigabyte RAM-minne.

  Du behöver:
  Liten Philips-skruvmejsel

  uppgraderar RAM


  1
  Gå till "My Computer" och. . visa Systemegenskaper. Titta på vilken version av Windows du använder och hur mycket RAM installerat. Också visa din hårddisk i Windows för att se sin kapacitet. För Windows XP-användare, högerklicka på enhetens ikon och visa "Egenskaper" för att se den. Använd denna information för att avgöra vilka uppgraderingar att göra.
  2.
  Koppla din bärbara dator och ta ur batteriet. Vänd den bärbara datorn och ta bort skruven från RAM tillgång plattan, hittades nära centrum och intill push-stil spärren. För pinnar av RAM, tryck tillbaka klippen håller ner dem och sedan lyfta och dra i RAM varje sticka ur hållaren.
  3.
  Lägg till ett par 512 megabyte RAM-minnen till din dator. Din bärbara dator minne kan uppgraderas till 1 gigabyte RAM-minne maximalt. Båda RAM uttag är åtkomliga från den bärbara datorns undersida. Tryck den nya RAM-minnen ordentligt i uttagen och sedan trycka nedåt tills kläms fast. Sätt tillbaka locket och fäst med skruv. RAM-typ du behöver är 266 megahertz (MHz) dubbel datahastighet (DDR) laptop RAM.

  Uppgradera hårddisk


  1.
  Ta bort den nuvarande hårddisken. Säkerhetskopiera dina data och dra den bärbara datorn och ta bort batteriet. Vänd den bärbara datorn över och hitta skruven som håller enheten locket på plats, nära gångjärnen och bredvid den optiska enheten. Ta bort skruven och driva på omslaget för att dra ut enheten. Använd en liten Philips skruvmejsel och ta ut hårddisken locket och caddie från enheten. Ta försiktigt bort adaptern från baksidan av enheten.
  2.
  Fast adaptern, Caddy och locket på den nya enheten och skjut in det hårddiskfacket. Du behöver en Integrated Drive Electronics (IDE) enhet för laptopen. Bärbar dator enheter är 2,5 inches bred.
  3.
  Skruva fast enheten genom att ersätta skruva på locket.
  4.
  Uppgraderar till Windows 7, om du vill. Köper Windows 7 och följ de medföljande instruktionerna för att installera operativsystemet på datorn. Om du har uppgraderat hårddisken, återställa de säkerhetskopierade filerna på den bärbara datorn när operativsystemet är installerat.

  Tips och varningar


 • När du arbetar på en dators hårdvara, aldrig lämna den bärbara datorn inkoppladKoppla den bärbara datorn och ta bort batteriet. Arbeta alltid på en plan, ren yta borta från statisk elektricitet risker såsom mattor eller husdjur.

Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur man ställer en enhetssökväg

Relaterade artiklar


 • hur man öppnar en mac bok
 • hur man fixar SmartMedia minneskort
 • hur man byter batteri i en OptiPlex gx260
 • hur man uppgraderar ett grafikkort i en Dell Dimension 3000
 • hur man använder IDE-enhet med en SATA-enhet
 • Vad händer när en CMOS-batteriet dör?
 • hur reparera & reink HP patroner
 • Hur komprimera gz filer
 • hur man återställer CMOS på en Dell Latitude D610
 • hur lätt säkerhetskopiera en hårddisk