Dator > hur man säkert radera en extern hårddisk

 • hur man säkert radera en extern hårddisk


 • Externa hårddiskar är ett populärt och bekvämt sätt att lagra data som du kanske vill använda på en annan maskin. Dessutom är de användbara för att lägga till extra utrymme när du får slut på utrymme inuti datorlådan. Men när det är dags att pensionera en extern hårddisk eller om du vill ge den till någon annan, måste du radera alla din privata information. Helt enkelt bort enheten innehåll är inte tillräcklig. Säkert radera en extern hårddisk kommer att se till att ingen annan kan komma åt något du har lagt på den, till exempel personlig information eller annan viktig data.

  Du behöver:
  Tomma CD

  Använd Ubuntus Strimla Metod


  1
  Ladda Ubuntu Linux-installation bild från Ubuntu. . webbplats. (Se "resurser"). Bränn installationsavbilden till CD. Sätt CD-skivan i CD-enheten och sedan stänga av datorn och koppla den.
  2.
  Öppna datorns hölje och koppla bort alla data kablar från interna hårddiskar. Koppla från alla externa hårddiskar och USB-minnen. Ta ut alla disketter. Anslut bara den externa hårddisken som du vill radera och sedan slå på datorn.
  3.
  Starta din dator med hjälp Ubuntu CD. Avsluta Ubuntu installationen genom att klicka på orange-rött "X"-ikonen i övre vänstra hörnet av "Install" fönstret. Klicka på "Program" i menyn och sedan "Tillbehör" och sedan "Terminal".
  4.
  Skriv "sudo fdisk-l". Ta del av den post som kommer upp, det bör börja med "/dev /sd" eller "/dev /hd". Typ "strimla-v (post)" där (post) är /dev /* post som du upptäckt. Till exempel om raden börjar med "/dev/sda1" då bara skriva "/dev /sda" (exklusive allt annat på raden, inklusive "1") för att börja processen med att säkert radera din externa hårddisk.

  Använd Heidi Eraser i Windows


  1.
  Ladda ner Eraser från Heidi Eraser webbplats. (Se Resurser). Kör installationsprogrammet och följ instruktionerna för att installera den. Välj "Kör Eraser" när installationen är klar eller dubbelklicka på "Eraser"-ikonen på skrivbordet i Windows.
  2.
  Klicka på "Radera Schema"-knappen och klicka på "Ny uppgift" menyvalet. Under "Task Egenskaper" ange ett namn för din uppgift i "Task namnet" textrutan och sedan välja "Kör omedelbart" under "Task Typ. "
  3.
  Klicka på" Lägg till data "-knappen för att få fram" Välj data för att radera "-fönstret. Välj det" filer i mappen "och välja den enhet som motsvarar din extern hårddisk. Klicka på "OK" längst ner för att stänga detta fönster. Klicka på "Lägg till data"-knappen igen i "Task Properties"-fönstret för att få fram "Välj data för att radera"-fönstret. Den här gången klickar du på "Outnyttjad diskutrymme "och aktivera enhetsbokstaven för din externa disk. Klicka på" OK "för att stänga det här fönstret ut och starta processen med att radera den externa hårddisken.

  tips och varningar


 • säkert radera en hårddisk kan ta timmar eller dagar.

Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:Hur man väljer en multimedia projektor

Relaterade artiklar


 • 1,8 quad-processor jämfört med 2,2 quad-processor
 • Intel Core 2 Duo-chip beskrivning
 • hur man uppgraderar ett grafikkort i en Dell Dimension 3000
 • hur du infogar en flygplats kortet på en iBook G4
 • hur man byter en HP moderkort
 • hur man kan övervaka laptop värme
 • hur man startar ditt system utan en CMOS batteri
 • Hur länge ska en CAT5 patch-kabel vara?
 • hur man slår på PC nätaggregat utan moderkort
 • hur man sätter två hårddiskar på en dator