Dator > hur man dödar CMOS på en Toshiba laptop

 • hur man dödar CMOS på en Toshiba laptop


 • Ligger på moderkortet i varje modern dator, CMOS chips innehåller Basic Input-Output System (BIOS) information för systemet. Denna information gör det möjligt för datorn att starta upp och hantera en mängd olika hårdvara, och innehåller även viss information som datum och tid. När BIOS är lösenordsskyddad kan man förhindra ändringar i maskinvarukonfigurationen eller med hindra datorn från att starta utan att först förse lösenord. Detta är den vanligaste orsaken till att vilja "döda CMOS," eller avmarkera BIOS-lösenord på en dator.

  Du behöver:
  skruvmejsel uppsättning
  . Ficklampa.
  Mjuk trasa.
  Plan yta.
  Anti-statisk enhet.

  koppla bort batteriet


  1.
  Stäng av datorn, stäng locket och dra ut strömkabeln. Ta bort batteriet från den bärbara datorn. Placera en mjuk trasa på en hård yta och placera den bärbara datorn upp och ner på duken för att undvika repor på locket.
  2.
  Öppna facket som innehåller systemets RAM-minne och hårddisk genom att ta bort de små skruvar som håller ner den lilla kammaren täcker från botten av systemet. Inspektera dessa områden för ett litet mynt cells batteri eller en liten avtagbar batteri är anslutet till moderkortet genom en kort anslutningskabel. Koppla ur batteriet.
  3.
  Ta bort hårddisken och RAM-från den bärbara datorn. Ta bort de återstående skruvarna från botten av den bärbara datorn, och dra försiktigt bort målet att exponera mer av moderkortet. Kontrollera denna plats för ett batteri, och ta bort det.
  4.
  Ta bort skruvarna som håller tangentbordet på plats. Vänd den bärbara datorn över och öppna locket för att ta bort tangentbordet. Kontrollera denna plats för ett batteri, och ta bort det.
  5.
  Ta bort den optiska enheten och styrplattan genom att ta bort skruvarna som håller dem på plats och koppla alla kablar som bifoga dem till system. Ta bort moderkortet från systemet genom att ta bort skruvarna som håller den på plats och alla kablar till den. Kontrollera denna plats för ett batteri. Bort denna batteriet

  Rensa CMOS och Montera Laptop


  1
  Ta bort CMOS-batteriet i en timme, sedan ersätta den. på moderkortet.
  2.
  Ersätt varje komponent i den bärbara datorn i omvänd ordning för hur den togs bort.
  3.
  fast locket till laptop och byt ut hårddisken, RAM-minne och batteri. Anslut nätsladden, och makt den bärbara datorn igen.

  Tips och varningar


 • Inspektera lättast att nå platser först och sluta ta bort delar när det batteri finns. Batteriet ligger på ett annat ställe på nästan alla bärbara datorer, och ibland gömd under en bit tejp på baksidan av moderkortet-men det är alltid kopplat till moderkortet med trådar eller monteras direkt på moderkortet.
 • extremt försiktig när du tar bort delar från en bärbar dator eller öppna höljet eftersom det finns många små flikar och guider som är känsliga och kan lätt gå sönder. De interna komponenterna i en dator är känsliga för statisk urladdning. Användning försiktighetsåtgärder för att undvika skador

Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur man fixar en vertikal linje på en Presario V5000

Relaterade artiklar


 • intern kontra extern sata
 • hur man uppgraderar en mac bok
 • hur du kan få ett datorprogram på en flash-enhet
 • hur man ansluter ett tangentbord till en dator
 • firewire kontra extern usb
 • hur du kopierar en data-CD till DVD
 • hur man startar en dell laptop i felsäkert läge
 • hur du ansluter 5.1-högtalare till en bärbar dator
 • Hur du ser på TV på din Mac
 • Hur använder jag en dator för att få Comcast kanaler?