Dator > hur du helt tar bort korrumperade ATI-drivrutiner

 • hur du helt tar bort korrumperade ATI-drivrutiner


 • Ta bort korrupta ATI-drivrutinerna kan vara lite knepigt. ATI ger en installation manager som förenklar processen att avinstallera drivrutinerna. Tyvärr kan korruption tvingar dig att avinstallera den korrupta förare utan installation chefens stöd. ATI installationsledare tenderar att lämna bakom fragmenterade filer och registerposter. Eftersom dessa filer kan innehålla den korrupta fragmentet, ta bort dem efter att ha kört ATI Uninstall Manager kommer att bidra till att du helt har tagit bort den korrupta ATI-drivrutiner.

  Du behöver:.
  extern Blu-ray-enhet

  Avinstallera aktuella drivrutiner


  1
  Klicka på "Start". i aktivitetsfältet. Välj "Kontrollpanelen" från Start-menyn och välj "Program och funktioner" från det fönster som öppnas.
  2.
  Dubbelklicka på "ATI Catalyst Install Manager" eller höger- Klicka och välj "Ändra" i menyn som dyker upp (kallas snabbmenyn). Om "ATI Catalyst Install Manager" inte visas, gå direkt till steg 5.
  3.
  Klicka på "Nästa" i InstallShield Wizard som öppnas. Välj "Express avinstallera alla ATI Software" och klicka på "Nästa". Följ alla anvisningar som är specifika för datorn. Starta om datorn när du ombeds.
  4.
  Tillbaka till "Kontrollpanelen" och "Program och funktioner" och kontrollera att "ATI Catalyst Install Manager" är borta.

  5.
  Om ATI-drivrutinerna är för korrupt för installationen chef för att fungera som beskrivits i tidigare steg, måste du avinstallera drivrutinerna manuellt. Högerklicka på "Dator" på skrivbordet eller i Utforskaren och välj "Hantera" från snabbmenyn. Klicka på "Enhetshanteraren" under "System Tools". Expandera "Bildskärmskort" lista, högerklicka på det börsnoterade videoenhet, och välj "Egenskaper" på snabbmenyn. Välj "Drivrutin" fliken och klicka på "Avinstallera"-knappen. Markera kryssrutan i fönstret som dyker upp och klicka "OK".

  Städa upp efter ominstallation


  1.
  Klicka på "Start"-menyn och välj " köra. " Skriv "regedit" (utan citattecken) och välj OK. " Välj "Fil" och sedan "Export". Spara registerdata på en känd plats och ge filen ett namn.
  2.
  ladda ner ett program som "TweakNow RegCleaner" eller "Driver Sweeper" för att rensa registret av alla korrupta ATI-drivrutinen poster som kan finnas kvar på datorn (se Resurser för länkar) . Installera programmet enligt instruktionerna.
  3.
  Starta om datorn. Medan datorn startar trycker du på "F8" upprepade gånger för att ladda Avancerade startalternativ. Välj "Felsäkert läge" genom att bläddra uppåt eller nedåt med piltangenterna. Tryck "Enter" för att starta Windows i felsäkert läge.
  4.
  Kör den hämtade registret rengöring program. Hämtade programikoner installera generellt på skrivbordet, så titta där för att köra rengöringsprogram.  Öppna "TweakNow RegCleaner" och välj "Hem" om det inte är markerat. Klicka på "Analyze" ikonen under "Windows Cleaner"-fliken. Klicka på "Fix and Clean"-ikonen och vänta på både skanningar för att visa "Fix och ren process slutförts" stäng sedan programmet genom att klicka på "X" i övre högra hörnet.  Öppna "Driver Sweeper" och uppdatera om det behövs. Välj "ATI-Display" i listan över kryssrutor. Klicka på "Analysera" och vänta på att skanna till slut. Klicka på "Clean" och vänta på PROGRAM för att avsluta. Stäng programmet.  Om det finns några fel eller onödiga register modifiering, kan du återgå till den tidigare registerfilen genom att besöka "regedit" och importera filen du sparade i Steg 1.
  5.
  Starta om datorn.

  tips och varningar


 • Ställ en systemåterställningspunkt innan du gör förändringar av grafikdrivrutinerna. Om något går fel kan du återgå till det system återställningspunkt och försök igen.
 • användarnas betyg och kommentarer kan hjälpa till med att välja ett register och förare programvara.
 • Förändringar system filerna manuellt eller ett program som kan vara destruktiva till datorn. Se till att du förstår innebörden av varje fil ändring innan du fortsätter.

Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur man kan återställa en HP Pavilion dv6000

Relaterade artiklar


 • hur du uppdaterar drivrutinen för Lite-On LTR-12101b
 • hur man ansluter en FireWire-enhet till en USB-port
 • kraven för en PNY Verto GeForce 8400 GS 512MB
 • hur man uppgraderar usb
 • hur man bränner AVI till DVD + /-R
 • hur man raderar en inspelningsbar CD
 • moderkort specifikationer för Mac Pro skrivbordet
 • detaljhandeln datorkomponenter
 • hur du återvinner gamla patroner
 • hur du justerar ljusstyrkan på en datorskärm