Dator > Hur tar jag bort en bärbar hölje?

 • Hur tar jag bort en bärbar hölje?


 • För att ta isär den bärbara datorns hölje, måste du demontera datorn och ta bort flera komponenter, till exempel RAM-moduler, hårddisk och eventuella optiska enheter. Även om den exakta, för att avlägsna höljet beror på tillverkare och modell på datorn, till trappan avinstallera komponenter är generella och gäller alla bärbara datorer. Se din produktdokumentation att förstå din dators arkitektur, och följ tillverkarens rekommendationer vid demontering din bärbara dator.

  Du behöver:
  skruvmejsel uppsättning
  . Targus Defcon CL Security Basplatta (tillval).


  1.
  Stäng av datorn och dra ur nätsladden. Lossa plasthölje som täcker batterifacket och ta bort batteriet. Håll kabeln, batteriluckan och batteriet ur arbetsområdet.
  2.
  Ångra plasthölje över hårddisken kammare från basen av datorn. Ta bort en eller flera låsskruvar för att lossa skalet och sedan använda en linjal eller något platt verktyg som en hävstång för att bända upp luckan. Höj eller skjut köra ut ur sin kammare, noga med att inte knäppa sin IDE kabeln. Om kabeln är för kort för att ta bort enheten, koppla ur den först genom att dra i plast församlingen vid kabelns huvud. Ta bort enheten.
  3.
  Bort optiska enheter. Släpp CD-ROM-eller DVD-ROM-enheten från en metall fästen som används för att fästa enheten till den bärbara datorns chassi. Ångra skruvar till fri enheten från fästet till fästet, och dra ut den. Om frekvensomriktaren verkar fastna, kontrollera eventuella skruvar du kan ha missat. Med enheten halvvägs ut, når över sin rygg och ångra sitt anslutningskablar.
  4.
  Avinstallera det trådlösa kortet och minnesmoduler (RAM). Ta bort plasthöljet dölja spåren på basen av den bärbara datorn, och i vissa bärbara datorer, kan de två komponenterna nås genom att släppa en enda lock. Ta ut minnesmoduler genom att trycka två fjädrande clips sitter på vardera sidan om kortplatsen mun bort från varandra. När modulen hoppar ut, dra försiktigt ut det, bibehålla vinkeln det dyker upp i. Lossa minnesmoduler och trådlöst kort på liknande sätt.
  5.
  Ta bort tangentbordet från datorn. Höj platt plast arrangemanget, som kallas tangentbordet innehavaren, rama in tangentbordet från alla sidor. Släpp flera fästpunkter för att lossa och höja tangentbordet hållaren. Se dokumentationen för information om specifika platser i fästpunkterna. Med innehavaren bort, skruva loss tangentbordet och sakta höja det från sin position. Koppla anslutningskablarna från basen och ta bort den helt.
  6.
  Ta isär skärmen församling. Leta reda på och ångra flera skruvar utmed skärmen bezel --- LCD-skärmens plastram --- att den lossnar. Dra på ramen bort genom att arbeta med fingrarna längs ramen. Du kommer att se LCD-skärmen omges av en metall fästet.
  7.
  Bort skruvarna till fri LCD-skärmen och lägg det på framsidan nedåt på tangentbordet. Lossa omriktaren styrelsen knutna till en sida eller bas för LCD-panelen genom att lossa en skruv. Koppla kablarna från vardera änden av omriktaren linjen, och dra bort videokabeln från baksidan av skärmen.
  8.
  bort tarmar från toppen och botten av den bärbara datorn. Hitta och ta bort skruvarna på plast skal till metallchassi. Vänd den bärbara datorn över och släpp låsning mekanismer, såsom flikar eller klipp, för att frigöra höljet. Med alla bilagor släpps manöver att ta bort de två delarna av den bärbara datorns hölje från chassit.

  Tips och varningar


 • eller isär datorn om den fortfarande är enligt garantin. Om du gör det kommer garantin att upphävas kontraktet.

Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur man kopierar musik till en extern hårddisk

Relaterade artiklar


 • mina batteri för bärbar dator kommer inte att hålla en avgift
 • hur man kan återställa en MAC-adress bok
 • hur du säkerhetskopierar en databas på en disk
 • hur man byter en cd-enheten i en Toshiba Satellite bärbar dator
 • hur man rengör en hp laptop tangentbord
 • hur du lägger till minne till ett aspirera 9410z
 • hur du lagrar minne
 • hur man byter en Sony chassi fläkt
 • hur du uppdaterar ett ATI grafikkort
 • hur man kopierar en ISO-fil till USB