Dator > Hur man väljer en multimedia projektor

 • Hur man väljer en multimedia projektor


 • En projektor kan vara ett välkommet alternativ till en traditionell TV-skärmen. De flesta är lätta och relativt lätt att använda, vilket gör dem idealiska för många situationer. De är användbara för allt från hemmabio till kontoret presentationer. Att välja rätt projektorn inte är en svår uppgift. Det innebär väger hur du kommer du kommer att använda projektorn samt några andra överväganden
  1
  . . Tänk på kostnaderna. Multimedia projektorer kan variera allt från ca $ 500 för billiga modeller att uppemot $ 10. 000 för mer avancerade modeller. Kom ihåg att när det gäller projektorer, du får vad du betalar för, och billigare modeller ofta har lägre upplösning, kräver dimmer belysning och har långt färre ingångar.
  2.
  besluta om den högsta skärmstorlek. Om du vill använda projektorn för kontor presentationer, du behöver förmodligen inte en skärm större än 5 meter. Om du letar efter hemmabioupplevelse eller planerar att använda det för klass presentationer, bör du leta efter en större maximal skärmstorlek. Vissa projektorer kan nå 12 meter med bibehållen optimal kvalitet.
  3.
  Kontrollera upplösning. Många enklare telefoner stöder inte native HD-upplösning, vilket är över 720 vertikala linjer (mer linjer i upplösning, desto skarpare blir bilden). Om du planerar att använda projektorn enkla saker, t. ex. filmer för barn eller television, du antagligen kan komma undan med låg upplösning, men du behöver en projektor med högre upplösning för tv-spel, filmer eller något med massor av text (sportevenemang eller presentationer). Överväg 720p eller högre.
  4.
  Leta efter ingångarna. Flera videoingångar möjliggör anslutning med flera enheter. Billigare projektorer får endast omfatta en komposit-eller S-video-ingång, vilket är tillräckligt för en presentation projektor. Men om vill ha något mer avancerade, till exempel att kunna projekt blu-ray-skivor, eller funderar på att lägga i en hemmabio, få en projektor med en HDMI-ingång.
  5.

  Tänk på mängden ljus i det område där du kommer att använda projektorn. Ju mer ljus du har i rummet, desto mer kraftfull lampan i projektorn kommer att behöva. En bra minsta är 1. 000 till 1. 200 lumen, ett mått på lampans ljusstyrka, även om denna nivå kommer att kräva ett mörkt rum med liten eller ingen ytterbelysning. En mer lämplig mängd lumen för yrkesmässigt bruk eller rum med externa ljuset är 1. 800 lumen, men vissa modeller når långt över 5. 000 lumen.


Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur man ställer in en USB-skrivare

Relaterade artiklar


 • hur du uppgraderar bärbara datorer
 • intern kontra extern sata
 • historia Pentium 2 processor
 • hur man raderar en inspelningsbar CD
 • hur du återvinner dator avfall
 • Felsökning av en LCD-skärm bärbar
 • hur man kan kombinera två SATA-hårddiskar i ett
 • vad kablar använda för att ansluta en bärbar dator till en HDTV
 • hur man gör DVD-enhet regionsfri
 • hur du slår på Windows 2000 krypteringstjänsten