Dator > negativ av CAT 5e kabel

 • negativ av CAT 5e kabel


 • nätverkskablar används för att ansluta en dator eller en spelkonsol till en Internet-modem eller router finns i flera olika konfigurationer. Konsumenter och tekniker har flera val när de köper nätverkskablar, även känt som Ethernet-kablar, eftersom flera kabel specifikationer finns. Den förbättrade Cat5 specifikation, även känd som Cat 5E, är en av dessa specifikationer.

  Cat 5 Jämförelse

  Cat-5e-kablar en förbättrad version av Cat 5 nätverkskabel. Standard Cat 5-kablar bara stöd för dataöverföring hastigheter mellan 10 till 100 Mbps medan Cat 5e-kablar har en potentiell maximal överföringshastighet på 1000 Mbps. Cat 5e-kablar lider mindre av överhörning än Cat 5 kablar. Överhörning uppstår när signalerna från andra kablar i närheten av nätverkskabel blöda över, vilket resulterar i långsammare överföringshastighet. Cat-5e-kablarna är bakåtkompatibla med enheter som arbetar på Cat 5-specifikationen.

  Cat 6 Jämförelse

  Medan kategori 5E nätverkskablar kan hantera upp till 1000 Mbps (1 gigabit) av överföringar av uppgifter, de är inte certifierade för gigabit överföring Cat 6 kablar. Om användaren är att bygga ett gigabit-nätverk (och har köpt hårdvara certifierade för överföring av uppgifter vid dessa hastigheter), så att användaren kan välja att använda en Cat 6 snarare än en kategori 5E kabel för att maximera prestandan på en gigabit-nätverk. Cat 6 kablar är ännu effektivare att minska överhörning än kategori 5E nätverkskabel.

  Pris och tillgänglighet

  Även Cat 5e-kablar till en början är dyrare än Cat 5-kablar, elektronik återförsäljare som Newegg säljer olika längder av båda kablarna för jämförbara priser, i september 2010. En återförsäljare kan beståndet mindre än ett dussin Cat 5-kablar men en mycket större urval av upp till hundra kategori 5E kabel produkter i olika färger och längder. De flesta detaljhandlare också lager Cat 6-kablar, men de är oftast dyrare än kategori 5E produkter.

  Framtida Expansion

  För hem och mindre företag som behöver Gigabit-hastigheter, kategori 5E kabel är lätt tillgängliga och billiga. Men om den planerade nätverket kräver hårdvara som kan ta emot gigabit eller högre överföringshastigheter, Cat 6 kabel bör övervägas, trots sitt högre pris. Dessutom, om framtida expansion är ett problem, särskilt i miljöer där kabeln installeras i en permanent struktur såsom en byggnad och ersätta kablarna skulle vara besvärligt eller dyrt, kan Cat 6-kablar vara det bästa valet. Cat 6 kablar är bakåtkompatibelt med kategori 5E enheter.


Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur man spelar HD-innehåll på en dator

Relaterade artiklar


 • Tecra 730cdt laptop specifikationer
 • vad är PBX utrustning?
 • Inaktivera ett USB-tangentbord
 • Hur länge ska jag ladda min HP laptop för?
 • hur du uppdaterar drivrutiner för min Microsoft trådlös mus & tangentbord
 • Hur använder jag en LCD-projektor & laptop för ett bröllop bildspel?
 • hur man byter DVD på Dell Dimension 9100
 • Hur fixar jag en HP 1200?
 • Hur installerar jag Intel 7h373 moderkort?
 • hur man byter en Toshiba hårddisk