Dator > hur man byter en lcd ljus i en bärbar dator

 • hur man byter en lcd ljus i en bärbar dator


 • Din bärbar LCD-ljus, eller motljus lampa, är en liten glödlampa inbyggd i LCD-skärmen. Det primära funktion är att tända LCD-skärmen så att du kan visa grafik, bilder och video. Precis som en glödlampa, kommer din bakgrundsbelysning lampa bränna ut någon gång. När detta börjar hända, kommer LCD-skärmen börjar långsamt att gå svagt och så småningom kommer att bli helt svart. Byta din bärbara dator bakgrundsbelysning kräver att du helt isär LCD-skärmen

  Du behöver:
  antistatiskt.
  Phillips-skruvmejsel.
  Platt skruvmejsel.
  Lödkolv.
  Löd.


  1.
  Stäng av din bärbara dator och dra ur strömkabeln och alla andra kablar eller externa enheter. Dra LCD-skärmen stängd och placera den bärbara datorn nedåt. Fäst ett antistatiskt kabel till din handled och fäst dess utvidgning tråd klippet till en metall del av bärbara ytterhölje.
  2.
  Placera den bärbara datorn nedåt och orientera datorn så framkant är vänd mot dig. Hitta och ta bort batteriluckan på den bärbara datorn botten hölje. Batteriet kommer att hållas på plats av en eller två spärrhakar. Tryck på spärrarna och ta bort batteriet från den bärbara datorn.
  3.
  Placera den bärbara datorn uppåt och lyft sedan upp LCD-skärmen öppen tills den är i 180-graders position. Ta bort gummit skruven täcker från LCD: s frontpanelen med en liten, platt skruvmejsel. Ramen är den tunna remsa av skyddsplast utformningen framtill på LCD-skärmen församling. Ta bort Phillips-skruvarna under gummiskydd, och sedan ta bort frontpanelen från LCD-panelen församling.
  4.
  Ta bort alla Phillips-skruvarna från varje sida av skärmen säkra den till baksidan. Leta reda på LCD omriktaren, som är ett litet kretskort som driver bakgrundsbelysningen. Omriktaren Styrelsen kommer antingen placeras inuti nedre kanten av LCD-skärmens framsida, eller kommer det att ligga vid en yttre kant på baksidan av skärmen. Koppla bort bandkablarna från varje sida av omriktaren styrelsen vid behov.
  5.
  Tag i LCD-skärmen och luta den framåt en aning tills baksidan av skärmen är synlig. Koppla den stora LCD-bandkabeln från dess kontakt på baksidan av skärmen. Ta bort skärmen från LCD-panelen församling.
  6.
  Separat, försiktigt, framsidan av LCD-skärmen från baksidan. Gör detta genom att infoga en liten, platt skruvmejsel i den lilla skårorna längs ytterkanten av skärmen. Arbeta dig runt hela omkretsen på skärmen tills fram-och baksidan av skärmen är helt separerade. Hitta och ta bort den tunna bakgrundsbelysningen glödlampan inuti skärmen. I många bärbara LCD-skärmar måste du unsolder anslutningarna från varje sida av lampan. Kasta trasiga bakgrundsbelysningen borta.
  7.
  Montera den nya glödlampan, som också kan kräva att du löda kontakterna i varje ände av den nya belysningen. Backa tidigare stegen för att sätta ihop LCD-skärm och laptop.


Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur man gör en dator snabbare med RAM

Relaterade artiklar


 • hur man byter minne på en Toshiba Tecra M3-s331
 • hur du infogar en mini-cd AUTOLOAD CD-ROM
 • Toshiba Satellite information
 • Lägga till ett Wi-Fi-skrivare
 • hur man byter en AMD CPU
 • kan du formatera externa hårddiskar till NTFS på en dator?
 • Hur konfigurerar jag en Netopia R910 router?
 • specifikationerna för bildskärmar
 • hur du uppgraderar minnet av min Compaq Presario 1200
 • hur du ställer in ett Bluetooth-modem