Dator > hur lätt säkerhetskopiera en hårddisk

 • hur lätt säkerhetskopiera en hårddisk


 • Det finns många människor som säkerhetskopia sitt arbete rätt till sina hårddiskar. Problemet med denna metod är att, även om det är enkelt, bör din dator kraschar, misslyckas eller bryta ner alla de säkerhetskopierade filerna kommer fortfarande att gå förlorade. Istället bör du säkerhetskopiera hårddisken till en extern hårddisk. På så sätt kan du spara alla dina viktiga filer, mappar, dokument, även spel och program på ett ställe. Skulle datorn bryta någonsin ner, kan du enkelt ladda upp din externa hårddisk till en ny dator för att hämta alla dina säkerhetskopierade filer.

  Du behöver:
  extern hårddisk
  . Extern hårddisk nätsladden.
  USB-kabeln.


  1.
  Koppla in din externa hårddisk till din dator. Anslut den mindre änden av strömkabeln till hårddisken makt facket och den andra änden i väggen-lopp. Anslut den mindre änden av USB-kabeln till hårddisken USB-port. Slå på strömbrytaren på den externa enheten "På". Sedan ansluter du den större änden av USB-kabeln i datorns USB-port.
  2.
  Klicka på "Start-menyn" på skrivbordet, klicka på "Alla program" i menyn.
  3.
  Välj "Tillbehör" från Program-listan, då välj "System Tools".
  4.
  Klicka på "Backup" från System Verktyg-menyn skärmen för att öppna guiden Säkerhetskopiera eller återställ. Klicka på "Nästa" för att starta backupen.
  5.
  Välj "Säkerhetskopiera filer och inställningar" från Säkerhetskopiera eller återställ sidan, klicka sedan på "Nästa".
  6.
  Välj alternativet "all information på den här datorn" från vad som ska säkerhetskopieras sida. Klicka på "Nästa" för att fortsätta.
  7.
  Klicka på pilen under Välj en plats att spara säkerhetskopian Typ av säkerhetskopiering, Destination och namn sidan. Välj din externa hårddisk (E:) från rutan släpp listan. Lägg till ett namn för säkerhetskopian och klicka sedan på "Nästa" för att fortsätta.
  8.
  Välj "Avsluta" på Slutför på guiden Säkerhetskopiera eller återställ sida och att öppna säkerhetskopieringen dialogrutan .
  9.
  Låt lite tid för den externa hårddisken för att korrekt säkerhetskopiera dina filer. När du är klar kommer Dialogrutan Säkerhetskopiering läsa "säkerhetskopieringen är klar. "Välj" Stäng ". Ta bort USB-kabeln från datorn och starta den externa hårddisken" Off ". När enheten är avstängd kan du ta bort USB-kabeln från den externa disken hamnen samt nätsladden.

  tips och varningar


 • Du kan även säkerhetskopiera hårddisken till CD-skivor, men kommer en CD inte tillräckligt för att helt säkerhetskopiera hela din hårddisk om. du väljer den här metoden behöver du flera CD-skivor och kunna ändra dem under hela säkerhetskopieringen.

Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:Hur man testar en bärbar dator CCFL

Relaterade artiklar


 • Felsökning en MacBook laptop
 • hur du uppgraderar minnet för en Compaq Presario 5000
 • hur man byter CD-enheten på min Dell Latitude D600
 • hur du säkerhetskopierar en databas på en disk
 • hur man byter minne på en Toshiba Tecra M3-s331
 • vad är ett ATX-strömkontakt?
 • hur du återvinner fax toner
 • hur man kan kolla på nätet datorminne
 • hur man återställer hk äkta patron chips
 • hur du skriver ut till kanten av papperet på HP 2400