Dator > Vilka är de fyra pekar inmatningsenheter?

 • Vilka är de fyra pekar inmatningsenheter?


 • Du behöver:
  kryssmejsel
  . Platt skruvmejsel.

  En pekar inmatningsenhet någon form av dator perifera som låter dig styra markören på skärmen. Det finns en mängd pekar inenheter-mer än fyra-som erbjuder olika nivåer av precision, ergonomi och bekvämlighet. Vissa pekar ingångsenheter är utformade för att fungera bäst när de utför specifika uppgifter på datorn. De flesta typer är tillgängliga för användning med antingen en stationär eller bärbar dator. Några små former av datorer, såsom tabletter, kan endast vara förenlig med vissa typer av inmatningsenheter.

  Mouse

  En mus är den överlägset vanligaste typen av pekande inmatningsenhet. Computer möss har blivit mer sofistikerade genom åren och nu ofta innehålla flera konfigurerbara knappar, en scrollhjul, och förmågan att vara trådlöst. Oftast en mus använder en optisk lysdiod eller laser sensorteknik för att upptäcka rörelser över en yta. Äldre-tekniken använder en boll som orsakar hjul att vända för att upptäcka rörelse. En mus som är ansluten via en kabel är nästan alltid mer exakt än en trådlös mus. Utformningen av en mus kräver en plan yta för användning, vilket begränsar dess effektivitet med mobila datorenheter.

  Trackball

  En trackball fungerar på samma sätt som en mus, men står still och platser rörelsen funktion direkt på fingertopparna. Som sådan kan styrkulor ge mer precisa rörelser och förbättra ergonomin genom att minimera rörelser med handen. Du flyttar markören genom att vila handen över trackball och rulla bollen i valfri riktning. En styrkula används ofta för design tillämpningar, exempelvis CAD-ritningar. Det ger liknande funktioner som en mus, till exempel flera knappar och ett scrollhjul. Det som oftast använder optisk teknik för att upptäcka rörelse.

  Touchpad

  En pekplatta är den vanligaste formen av ett pekande inmatningsenhet i bärbara datorer. En pekplatta är idealisk för fristående datorer eftersom det är integrerat i datorn ram, utan behov av kringutrustning. En pekplatta använder virtuella marken effekten av ditt finger för att upptäcka var och rörelse med fingret över ytan. Som ett resultat av andra föremål än fingret som inte har samma kapacitans, till exempel en penna eller suddgummi, fungerar inte på en touchpad. Ytan Sensorn är oftast placerad ovanför två knappar som fungerar på samma sätt som knapparna på en mus. Pekplattan yta har ofta områden avskilt för andra funktioner, exempelvis en rullning förmåga.

  Graphics Tablet

  Grafik tabletter är en slags virtuell ritbordet som tillåter dig att rita på en tablett yta och digitalisera rörelse på datorskärmen. Som namnet antyder är denna form av pekande inmatningsenhet nästan alltid används för grafik uppgifter, såsom illustration och CAD design. Det möjliggör exakta rörelser med hjälp av en penna eller annat finspetsig instrument. Ritbord tillämpa ett antal olika tekniker beroende på produkt, men oftast förlita sig på elektromagnetisk induktion.

  Touchscreen

  Pekskärmen är inte en särskilt ny form av pekande inmatningsenhet, men framstår som en standard för mobil datoranvändning enheter och datorer tablett. Placera fingret eller andra instrument på en pekskärm kan du styra placering och flyttning av markören. Pekskärmar är inte särskilt exakt, men medger direkt interaktion med datorskärmen. Dataenheter som använder en pekskärm är ofta en ren och enkel design yttre, eftersom det inte finns något behov av andra insatsvaror former. Pekskärmar också kan använda på skärmen tangentbord, så att du kan skriva direkt på skärmen.

  Joystick /Control Stick

  En joystick är en äldre form av pekande inmatningsenhet, oftast förknippas med datorspel. När pinnen pivoterna på basen, datorn översätter rörelsen att markören på skärmen. En styrspak fungerar på samma sätt som en joystick, men är mindre och fungerar som ett alternativ på vissa bärbara datorer. En styrspak är en liten gummi knopp, oftast monterad mellan tangenterna på en bärbar dator tangentbord. Flytta styrspaken kan du styra markören.


Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur man citera IEEE-standarder

Relaterade artiklar


 • hur till låsa upp en regional DVD på Mac
 • hur du uppdaterar asus drivrutiner
 • batteri för bärbar dator skillnader
 • hur man byter tangentbord på en Dell Studio bärbara datorer
 • hur du loggar in på Microsoft postservern
 • hur man ansluter en FireWire-enhet till en USB-port
 • hur du aktiverar pekplattan på en bärbar dator
 • hur man ställer uppringd på en Apple
 • hur man sätter två hårddiskar på en dator
 • IDE kablar definition