Dator > Hur man testar hastigheten datorprocessorn

 • Hur man testar hastigheten datorprocessorn


 • Central Processing Unit (CPU) i din dator processer nästan alla de uppgifter som krävs för att köra din dator. Beläget på moderkortet är processorn anses hjärnan i datorn som den spelar en väsentlig del i driften av all hårdvara är ansluten till datorn. Eftersom processorn är en så integrerad del av IT-processen, påverkar dess processorhastighet direkt den totala hastighet som din dator fungerar. Flera freeware program tillgängliga online som kan upptäcka hastigheten på din dators processor.

  Du behöver:
  Webcam CD-ROM

  cpuinfo


  1
  Navigera till cpuinfo ladda ner sidan i din webbläsare. . (se Resurser). Cpuinfo är en enkel att använda program. Förutom att testa hastigheten på din CPU, rapporter ansökan tester och hastigheten på din dators minne och din nivå 1, 2 och 3 cache inställningar.
  2.
  Ladda cpuinfo programvara, sparar den till en lätt att hitta plats, t. ex. skrivbordet. Programvaran behöver inte installeras.
  3.
  Dubbelklicka på cpuinfo ikonen för att starta programmet. När programmet startas, kommer hastigheten på din processor ska visas tydligt i programvaran fönstret.

  CPU Speed Professional


  1.
  Navigera till CPU Speed Professional hemsida i din webbläsare (se Resurser). Förutom att testa hastigheten på din dators processor, kan CPU Speed Professional testa CPU-hastigheten av servrar, arbetsstationer och netbooks.
  2.
  Ladda CPU Speed Professional, och dubbelklicka sedan på den nedladdade filen för att starta installationsprogrammet. Följ anvisningarna på skärmen för att slutföra installationen.
  3.
  Öppna CPU Speed Professional. För att öppna programmet och gå till "Start" och klicka sedan på "Program" eller "Alla program", beroende på din version av Windows. Expandera Processorhastighet Professional mapp och klicka på "CPU Speed Professional" för att starta programmet.
  4.
  Klicka på "Testa CPU Speed" för att köra hastighet test. Testet tar ungefär en minut att genomföra. De ska sedan visa hastigheten på din processor.

  Wizard CPU Speed


  1.
  Navigera till Wizard CPU Speed Test webbplats (se Resurser), ladda ner sedan den CPU Speed Test programvara. CPU Speed Test är en lätt tillämpning som testar bara hastigheten på din processor. När testet är klart, gör programvaran dig att uppdatera din hastighet för att se hur datorn mäter upp till andra användares datorer.
  2.
  Dubbelklicka på den hämtade filen för att starta programmet. Ansökan behöver inte installeras.
  3.
  Klicka på "Testa min fart!" för att starta testet CPU-hastighet. När du är klar, kommer hastigheten på din CPU att visas i ett popup-fönster.


Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur man uppgradera min Presario C700

Relaterade artiklar


 • vad är skillnaden mellan en JumpDrive & en zip-enhet?
 • vad är skillnaden mellan SDRAM & RDRAM?
 • hur reparera min Epson Stylus C66 skrivare
 • hur man kan jämföra Intel Core 2 Duo E7200 och E8500
 • SONY VGN-nr398ds specifikationer
 • Hur byter jag fläkten på en HP dv4000 laptop?
 • hur du uppdaterar din grafik hårdvara eller drivrutiner
 • hur man registrerar skrivare
 • hur du ansluter VGA till s-video
 • hur man fixar en lös skärm på en gateway laptop