Dator > Hur man testar en bärbar dator CCFL

 • Hur man testar en bärbar dator CCFL


 • Den CCFL (cold Cathode Fluorescent Lamp) är en lång, tunn lampa som lyser upp den bärbara LCD-skärm. Även känd som CCFL-bakgrundsbelysning, eller helt enkelt bakgrundsbelysning är CCFL del av en bärbar dator display församling. I producerar bilder på skärmen, drar bakgrundsbelysningen lampan ström från omriktaren styrelsen, en annan del av skärmen montering, och lyser upp skärmen. Ljuset är då jämnt fördelad över panelen med flera lager av tunn film. Symtom på en dålig eller felaktig CCFL är extrem dunklet, flimmer, ett lågt surrande ljud från skärmen, eller en färgad nyans på en del av skärmen. I testa din bärbara CCFL, bör du börja med att kontrollera de vanligaste och mest uppenbara skäl för eventuella fel, och fortsätter efter att lösa varje känt problem

  Du behöver:. .
  Extern display
  Skruvmejsel.
  Ersättning inverter ombord.


  1.
  Ansluta en extern bildskärm med den bärbara datorn, så som TV, bildskärm eller projektor. Anslut enhetens VGA-kabel till VGA-porten på den bärbara datorn. Du kan behöva växla mellan visningslägen, se dokumentationen för mer information. I många bärbara datorer kan du växla mellan visningslägen genom att använda en tangentkombination, och vanligen med det "Fn" och en av "F" tangenterna, märkt "F1" till "F12".
  2.

  Kontrollera displayen. När du ansluter den bärbara datorn och ändra sin visningsläge bör den externa skärmen visar din laptop skärm. Om den inte gör, eller har samma display fråga som din bärbara LCD-skärmen, är problemet med din laptop grafikkort och inte en del av sin display församling, såsom CCFL. Om den externa bildskärmen skapar bilder normalt, vidare till steg 3.
  3.
  Kontrollera locket slå på den bärbara datorn. Denna knapp styr visning genom att skicka signaler till display församling att stänga av skärmen när datorn är locket är stängt. Omkopplaren är oftast i närheten av rasbranter gångjärnen. Kontrollera att reglaget inte har fastnat på "stängt" läge, eftersom detta kan orsaka att LCD-skärmen att förbli tom hela tiden. Bänd växeln lös med en spetsig verktyg. Om omkopplaren inte är i en "nära" position, och den bärbara datorn har fortfarande samma problem med bildskärmen vidare till Steg 4.
  4.
  Stäng av datorn och ta bort skärmen bezel. Ångra gummi flikar och skruvar längs ramen för att ta loss den från skärmen. Lossa ramen genom att dra ut, vilket gör att det inte finns några låsanordningar, t. ex. klipp eller lås, fortfarande aktiverad. Med skärmen bezel av, kommer du att se LCD-panelen hålls på plats till den bärbara datorns lock, inneslutna i ett metallskydd
  5
  Kontrollera strömkällan för bärbara CCFL. . --omriktaren styrelse. Denna komponent är oftast knutna till en sida eller bas för LCD-panelen, och är ansluten till bakgrundsbelysningen lampa med en tunn kabel. Lossa kabeln ansluten till bakgrundsbelysningen genom att dra ut från omriktaren. Ta bort omriktaren genom att lossa dess skruv, och koppla in CCFL-bakgrundsbelysning med en ersättning inverter. Slå på den bärbara datorn och kontrollera displayen. Om skärmen fortfarande har samma problem (med en fungerande inverter), betyder det din bärbara dator bakgrundsbelysning är skadad och måste bytas ut.

  Tips och varningar


 • Försök inte att installera en ny bakgrundsbelysning om du inte är säker på om processen. Du måste demonteras LCD-panelen och ta bort lampan från dess plats. Detta är en mycket engagerad process, och du kan skada känsliga komponenter såsom LCD-panelen.

Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:skillnaden mellan microSD och miniSD-minneskort

Relaterade artiklar


 • vad är Core2 Quad Q6600?
 • som gör den snabbaste filmscanner?
 • hur man kommer in i bios msi
 • hårddiskfel varningar
 • hur du skannar ett dokument på en Epson cx7400
 • Var kan jag hitta en ljudenhet på datorn?
 • hur du tar bort Pentium 3 kylfläns
 • hur man frysa hårddiskar
 • hur man fyller kanon pgi5 bläckpatroner
 • hur man frigöra minne från min D-enhet