Dator > vad kablar använda för att ansluta en bärbar dator till en HDTV

 • vad kablar använda för att ansluta en bärbar dator till en HDTV


 • Dells bärbara datorer är kända inte bara sin mångsidighet samt tillförlitlighet, utan också för den servicenivå som Dell erbjuder, inklusive möjligheten att beställa datorn med de funktioner du behöver och få den levererad dörren. Ett inslag i Dells bärbara datorer är deras förmåga att ansluta till en extern skärm, vilket kan vara en HDTV, förutsatt att du har rätt kablar och in-och utgångar.

  VGA

  VGA (Video Graphics Array) är en av de De vanligaste typerna utgång för anslutning av en bärbar dator till en extern skärm, och finns på alla Studio och Inspiron bärbara datorer som säljs på Dells hemsida, i september 2010. VGA-kontakten är något rektangulär form, med 15 stift (tre rader med fem), men nio-pin VGA-kablar finns också. VGA-adapter kablar finns att matcha upp med olika ingångar på en HDTV, inklusive HDMI, S-Video och komposit RCA, för TV-apparater som inte erbjuder en VGA-ingång.

  HDMI

  HDMI (High Definition Multimedia Interface ) ger högsta kvalitet digital video och flerkanaligt ljud mellan video-komponenter, och majoriteten av HDTV som säljs idag erbjuder nu minst två HDMI-ingångar. Det är mindre ofta används på datorer, även om det nu blir vanligare, och vissa Dell Studio bärbara göra har HDMI-utgång. HDMI-kontakter är tunna och rektangulärt, avsmalnande nedåt med 19-pin-anslutningar.

  Display Port

  I likhet med HDMI i utseende och storlek är de Display Port utgångar som är tillgänglig med vissa Dell Studio bärbara datorer. Display Port anslutningar är också tunn och fyrkantig, liknar en IEEE1394/Firewire hamn, och ge den snabbaste digitala video-och ljudöverföring. Adapter kablar från Display Port till HDMI och VGA kan också ändras för att matcha upp med hjälp av insatserna stöds av din HDTV.

  DVI

  En annan typ av förbindelse som finns i vissa äldre bärbara datorer, inklusive Inspiron 9300, är DVI (Digital Video Interface), en större, oftast 24-stifts kontakt som är gemensamma för standard datorskärmar. Adaptrar finns också med DVI för situationer där in-och utgångar för datorn och TV: n inte matchar upp, inbegripet adapters till VGA och HDMI.

  S-video

  S-Video är en annan endast video-anslutning vanligt förekommande på äldre bärbara datorer och många HDTV. Kontakten är cirkulär med fyra stift, och riktas upp med ett hack i toppen för att passa in ingången. På bärbara datorer, är S-Video främst avsedd för anslutning till en TV, som övervakare kommer mer sannolikt att använda en VGA eller DVI-anslutning.


Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur man gör ett batteri pipande backup sluta

Relaterade artiklar


 • hur man fixar ett tangentbord Toshiba laptop
 • Felsökning en Lexmark 4530
 • hur man väljer en bärbar dator
 • hur man uppgraderar en hp pavilion dv8000 laptop
 • hur man kan få en dator i ditt trådlösa nätverk
 • Inaktivera ett USB-tangentbord
 • dubbelkärnig processor funktioner
 • hur man byter den trådlösa modulen i en t-42 laptop
 • hur du ställer in en extern SATA-hölje
 • hur du uppdaterar drivrutiner CD