Dator > typer av Internet-modem

 • typer av Internet-modem


 • Du behöver:
  datorväska
  . Strömförsörjning /kylfläkt.
  Moderkort.
  Processor.
  RAM.
  Grafikkortet.
  Ljudkortet.
  Hårddisk.
  CD-ROM-eller DVD-ROM-enhet.
  Mus.
  Tangentbord.
  Operativsystemet.

  Syftet med ett modem är att ansluta en dator till Internet. Olika typer av modem finns tillgängliga som erbjuder ett brett varvtalsområde Internetanslutning. Ett modem kan vara antingen interna eller externa. Ett internt modem finns inuti datorn, ett externt modem är inrymt i en ruta och fäster till datorn med en kabel.

  analoga modem

  Analog eller uppringda modem är den äldsta och mest använda typen av internetanslutning för hemanvändare. Den här anslutningen använder en vanlig linje hemtelefon. Analog eller uppringt modem kan nå hastigheter på upp till 56 kilobit per sekund, men problem med signalkvaliteten och inkonsekvent telefonlinjer ofta resulterar i mycket långsammare uppkopplingshastigheter. Ett analogt modem kan antingen vara en intern enhet som ansluts till en PCI-kortplats på datorns moderkort eller en extern modell ansluten via kabel till en parallell, seriell eller USB-port på datorn. Analogt modem användare kan inte använda telefonen och ansluta till Internet samtidigt.

  Kabelmodem

  Finns i vissa områden, kabelmodem ansluta till Internet via samma ledningar som överför signaler kabel-TV. En intern eller extern digital-modem ansluts till kabel-tv lirka tråd för att tillhandahålla Internet-tjänst. Ett internt modem ansluts till en kortplats i datorn medan ett externt modem använder ett nätverkskort som ansluts till en port på datorn. Kabelmodem stör inte TV-tittande sedan TV och data Internet signaler använder olika frekvenser. Kabelmodem är betydligt snabbare än analoga modem och fast uppkoppling mot Internet inte stör telefonlinjen.

  ISDN

  ett ISDN-modem är en höghastighetsanslutning digitala modem som ansluts till en telefonlinje. Denna typ av modem kan vara intern eller extern och är snabbare än ett analogt modem. Extern ISDN adaptrar anslutas till en dator via en seriell port och hastigheten kan nå 115 kilobit per sekund, vilket är det maximala för en seriell port. Interna ISDN-adaptrar är snabbare, tillåter hastigheter upp till 128 kilobit per sekund. Många externa adaptrar har två telefonportar, så att användaren kan ansluta en telefon eller fax. Att använda telefonen och Internet samtidigt kommer att bromsa bredbandsuppkoppling ned till 64 kbit.

  ADSL

  ADSL signaler sänder via en vanlig telefonlinje, men på en högre frekvens än analog. ADSL-modem, kan vara intern eller extern. Interna modem är anslutna till ett kortplats i datorn och inte kräver ett nätverkskort. Externa modem använder ett nätverkskort för att ansluta till en extern port på datorn. Ett ADSL-modem gränssnitt till din telefonlinje och till ett nätverkskort på datorn. Hastigheter kan nå upp till 1,5 megabit per sekund. Anslutningen är "alltid på" och du talar i telefon medan du surfar på Internet inte kommer att minska snabbt som Internet.


Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:HP Pavilion dv8000 information

Relaterade artiklar


 • hur man ansluter en RCA till en datorskärm
 • hur man faxa flera papper med hjälp av en Brother MFC-210C eller MFC-420cn
 • hur använder jag 1klicka?
 • Felsökning en HP 4250-skrivarserien
 • Tecra 730cdt laptop specifikationer
 • hur man köper en pc stationär dator
 • hur man kan återställa en Dell 8400
 • hur man bränner avi till CDRW
 • postscript-kompatibla skrivare
 • hur man byter en DVD-ROM-enhet på en Dell Inspiron 5150