Dator > skivformat typer

 • skivformat typer


 • När det gäller datorer, termen "disk" avser alla långtidsdata lagringsenheter. . Namnet kommer från den grundläggande hårddisken, där en disk-formad tallrik med magnetiska reaktiva beläggning används för att lagra data som ettor och nollor. Det har funnits en uppsjö av nya format som kommer och gått, men optiska enheter och USB-minnen har visat att de har uthållighet. En sentida utveckling är den nya Solid State Disk-enhet, en hög kapacitet alternativ till en magnetisk enhet som inte har några rörliga delar.

  USB Flash Drives

  USB-minnen är små, super-bärbara minne enheter som använder sig av en icke-flyktig form av chip-baserade minne vilket innebär att inga rörliga delar, och därför hög slitstyrka. Mobila flash-enheter används på ungefär samma sätt som disketter var i början av persondatorer: att transportera relativt små filer mellan datorer. Som av 2010, de flesta flash-enheter är mindre än 10 gigabyte (GB), vilket gör dem ett dåligt val för storskalig säkerhetskopiering av data.

  Optiska hårddiskar

  Den optiska skivformat har allmänt använd sedan början 1990-talet, som börjar med CD-ROM-formatet som revolutionerade multimedia. Cd-romskivor överträffade vida de andra stora dataleverans enhet av dagen, 1,44 megabyte (MB) diskett, med sina 650 MB lagringskapacitet. Från 2010 är den nuvarande standarden för DVD-ROM, som innehåller 4,7 GB åtminstone, eller 8,5 GB med dubbla lager förmåga. I dataintensiva arkivering situationer är 17,08 GB med dubbla lager dubbelsidig diskar används, dock kan priset för brännbart diskar i detta format vara oöverkomliga, vilket kraftigt överträffar kostnaderna för att lagra samma mängd data om enkelsidiga skivor av antingen sort.

  Standard hårddiskar

  Magnetisk disc-baserade enheter är fortfarande normen i datalagring och med 2010, men har enheterna vuxit kraftigt i komplexitet från sina tidiga former. För att uttrycka det i perspektiv, 1986, var en 20 MB hårddisk anses som en stor enhet. Hoppa fram till 2010, och en terabyte (TB), eller 1. 000 GB, driver nu gemensamt-en massiv språng i lagringskapacitet. Jämfört med andra medier, är ödmjuk hårddisken fortfarande bland de billigaste per GB lagring alternativ på marknaden.

  Solid State-hårddiskar

  Ett nytt tillägg till konsumentmarknaden, var solid state drives först infördes som en hållbarhet fokus lagring alternativ för bärbara enheter. Solid State Drives har mycket snabb tillgång gånger i förhållande till liknande storlek konventionella hårddiskar, men är en ny teknik, kör misslyckanden är en reell möjlighet. Enheterna arbetar mycket samma som USB-minne, om än i mycket större skala. Intel har varit den drivande kraft bakom solid state-enheter för hem PC-marknaden, med konkurrerande modeller är extremt svårt att hitta i september 2010. Om du letar efter en blixtsnabb (men ganska dyrt) alternativ till normen, kan en Solid State Drive vara för dig.


Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur man bränner en musik-cd på en DVD

Relaterade artiklar


 • hur man gör en DOS startbar USB-nyckel
 • hur reparera mellanslagstangenten på en bärbar dator
 • vad är Core 2 Duo t8100?
 • hur man delar en laptop Wi-Fi-anslutning till din stationära dator
 • hur man fyller en bror kassett lc51bk bläck
 • hur man fyller Skrivare Canon bläckstråleskrivare
 • hur du fyller dell bläckpatroner
 • hur du ställer in logitech profiler musknapp i Windows
 • skivformat typer
 • hur man ställer in en Linksys trådlös router till ett kabelmodem