Dator > hur man kyla en CPU-temperaturen

 • hur man kyla en CPU-temperaturen


 • Datorns centrala processorn kunde köras vid högre temperaturer än normalt. Korrekt underhåll kommer att hålla din processor säker. Med tiden kan damm samlas på kylare fäst processorn minskar effektiviteten. Om datorn har en massa enheter som är anslutna internt, kan luftflödet blockeras fångstmetoder värmen inne. Det vanligaste symtomet på överhettning är en plötslig avstängning. Moderna datorer har temperaturgivare och avstängning omedelbart om processorn är för varm, vilket sparar datorn från permanenta skador.

  Du behöver:
  1 burk med tryckluft
  . Twist eller buntband.


  1.
  Se till att datorn är avstängd och frånkopplad. Öppna datorlådan för att din dator. En panel på den sida som ska glida av efter att ta bort skruvarna från baksidan. Datorer från tillverkare som Dell kan ha egna fall som använder en release nivå eller annan metod för att öppna. Se till att ta bort panelen motsatta sidan med bifogade moderkortet. Du kommer att se moderkortet och ledningar ansluter dina enheter.
  2.
  Kontrollera kylflänsen på CPU för damm. Kylflänsen kommer vara en stor kubisk block ovanpå moderkortet med en liten fläkt direkt bifogas. Det kan vara silver eller koppar färgad. Spraya kan luft mellan lamellerna på kylfläns och fläktblad. Försök att styra bort damm från fallet. Använd kan luft att rensa bort andra enheter. Allt damm i fråga kommer att behålla mer värme än de komponenter som skulle ensam.
  3.
  Organisera ledningar inom fallet. Du vill minska antalet lösa kablarna som går till varje enhet. Använd zip eller vrida anknytning till bunt grupper av trådar tillsammans. Många datorer har fans på främre eller bakre i det enskilda fallet för att hålla luften utanför rör sig över moderkortet. Ta bort alla hinder kommer att förbättra luftflödet.
  4.
  Överväg att ersätta kylflänsen på CPU. Kylflänsen och fläkt kombinationer med av tillverkare med processorer är bra men inte ventilera värme samt tredje part kylare. Mellan kylfläns och processorn är termiskt fett som hjälper leda bort värme från processorn. Med tiden kan detta ha försämrats och ersätta det tillsammans med kylfläns och fläkt bör minska den totala temperaturen. Alla lokala datorbutik kan göra detta åt dig.

  Tips och varningar


 • Vissa moderkortstillverkare tillhandahåller verktyg för att kontrollera temperaturen. Använd dessa verktyg för att avgöra om processorn är stillandet körs för varm. CoreTemp är ett gratis program kompatibla med de flesta system för att kontrollera temperaturen i anläggningen (se Resurser). Du kanske också kunna övervaka temperaturen datorn genom moderkortets BIOS, som är tillgänglig när datorn först slås på. Rådfråga tillverkaren av ditt moderkort eller dator för detaljer.

Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur till få min laptop att erkänna min bildskärm

Relaterade artiklar


 • hur man uppgraderar en mac bok
 • hur du skannar ett dokument till PDF
 • hur man laddar ett bläckpatronen i hp1350
 • hur man återaktiverar en Toshiba pekplatta
 • hur man byter en laptop ljudkort
 • hur du ställer in en OCE plotter med AutoCAD
 • hur man återställer CMOS på en Sony Vaio skrivbord
 • hur man raderar en inspelningsbar CD
 • hur du skannar in ett foto i en klippbok
 • vilka skrivare använder en HP 97 bläckpatron?