Dator > hur man kan kombinera två SATA-hårddiskar i ett

 • hur man kan kombinera två SATA-hårddiskar i ett


 • Du kan kombinera två SATA-hårddiskar till ett genom att inrätta ett RAID-system på datorn. RAID (Redundant Array of Independent Disks) kan du nästan kombinera två hårddiskar till en enda, större tillförlitlighet, snabbhet och lagringskapacitet. När du installerar en RAID-konfiguration, ser på din dator båda hårddiskarna som en enda enhet. För att ställa in RAID, både hårddiskarna måste vara identiska i storlek och från samma tillverkare. Du måste också ha en RAID-kontroller integrerade i moderkortet eller måste du lägga till ett PCI RAID-kontroller-kort.

  Du behöver:
  Två identiska SATA-diskar
  . PCI RAID-kontroller-kort (om din dator inte har en integrerad RAID-kontroller).


  1.
  Stäng av datorn och dra ur alla kablar. Placera datorn på din arbetsplats. Ta bort skruvarna som håller fast den vänstra sidopanelen. Skjut panelen mot baksidan av datorn och ta bort den, ger dig tillgång till de interna komponenterna i datorn. Observera att vissa datormodeller endast kräver att du lossar skruvarna och andra öppna genom att trycka en frigöringsknappen på fallet.
  2.
  Leta upp PCI-platser i det nedre vänstra hörnet av moderkortet och hitta en ledig plats, vilket är ett som inte har PCI-kort pluggas in i den. Ta bort motsvarande PCI-kortplats på baksidan av målet. Sätt i en PCI-RAID-kontroller-kort i den tomma platsen och tryck ned tills den glider i fullt. Sätt in en skruv i fästet på baksidan av datorn för att säkra den. Hoppa över detta steg om den dator som du arbetar har en integrerad RAID-kontroller. Om du är osäker, kontrollera specifikationer från datortillverkaren.
  3.
  Installera den första hårddisken in i en tom enhetsfacket. Sätt en hårddisk skruv på vardera av de fyra hörnen av enheten, säkra den på plats. Anslut en tillgänglig fyrstifts perifera strömkabeln från strömförsörjningen till enheten. Anslut en SATA-kabeln till SATA-porten på enheten. Anslut den andra änden till första RAID-stödda SATA-port på ditt moderkort eller den första porten på din installerade RAID-kontroller.
  4.
  Installera den andra identiska kör in i ett tomt enhetsfacket. Skruva fast enheten med fyra skruvar och anslut en tillgänglig fyrstifts perifera strömkabeln ur vägguttaget. Anslut en SATA-kabeln till SATA-porten på enheten. Anslut den andra änden till den andra RAID-stödda SATA-port på moderkortet eller den andra porten på din installerade RAID-kontroller.
  5.
  Ihop datorn och sätt tillbaka kablarna i. Start datorn och snabbt tryck på "Del"-knappen för att komma in i BIOS-skärmen. Tryck på "F2" för att komma till BIOS-konfigurationen skärmen, om "Del" fungerar inte.
  6.
  Bläddra till "Avancerat" konfiguration skärmen med hjälp av piltangenterna på tangentbord. Tryck på "Enter" för att välja det. Observera att de alternativ för din specifika BIOS-konfiguration kan skilja sig något.
  7.
  Leta på "Configure SATA" och tryck på "Enter". Ändra värdet till "raid" med piltangenterna och tryck på "Enter" igen för att välja värdet. Tryck på "F10" för att spara ändringarna och avsluta BIOS. POST visas.
  8.
  In i RAID-konfiguration skärmen genom att trycka på "Ctrl" och "M" tangenten samtidigt. Observera att tangentkombinationen för din specifika RAID-kontroller kan skilja sig något och du hittar den på POST-skärmen.
  9.
  Välj "Skapa RAID-volym" i listan alternativ. Ändra andra alternativ för RAID-system baserat på dina preferenser. Välj vilken typ av RAID du vill ställa upp. Välj vilka diskar att ta med (om du har fler än två hårddiskar anslutna till datorn) och kapaciteten hos din RAID. Observera att de alternativ för din specifika RAID-kontroller kan skilja sig något.
  10.
  Välj "Skapa volym" och tryck på "Enter" för att starta skapande processen. Tryck på "Y" för att bekräfta ditt val.
  11.
  Installera operativsystemet som du väljer på datorn.

  Tips och varningar


 • Om du har data på en hårddisk du tänker använda en RAID-konfiguration, kommer du att förlora dessa uppgifter. Se till att du säkerhetskopiera alla viktiga dokument.

Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur man byter en dual core med en quad core

Relaterade artiklar


 • hur man använder PS3 som en laptop mus
 • vad är en moderkort?
 • hur du ställer in en extern SATA-hölje
 • hur att mata ut en iPod innan du kopplar
 • hur man kan expandera gateway p172x hårddisken
 • vad är dpi i skrivare?
 • batteri för bärbar dator skillnader
 • hur man kopierar en boot cd till en flash-enhet
 • elektronisk tärning tips
 • hur man uppgraderar en Mac Pro processor