Dator > hur man byter en dual core med en quad core

 • hur man byter en dual core med en quad core


 • Byta en CPU kan göra en märkbar förändring i datorns prestanda och ersätter en dubbelkärnig processor med en Quad Core-processor kan vara ett attraktivt alternativ. Fler kärnor innebär inte nödvändigtvis bättre prestanda, men för datorer som kör flera om komplexa ansökningar kan quad kärnor hjälpa programvara springa snabbare och med större stabilitet.  Ett av de de viktigaste stegen i uppgraderingen en processor, oavsett om processorn har samma mängd kärnor, är att se till att du inte behöver byta processorn är kompatibel med moderkortet. Så kontakta din dator eller moderkort dokumentation innan uppgradering till några nya processorn

  Du behöver:.
  Små icke-magnetisk skruvmejsel
  . Elektrostatisk urladdning (ESD) handlovsrem.
  Termiskt fett.

  åtkomst


  1.
  Stäng av datorn och koppla ur alla externa kablar.
  2.

  Ta bort datorns hölje eller sidopanelen, beroende på din dator. Du kommer vanligtvis att lossa eller ta bort skruvarna på baksidan av det första.
  3.
  Jorda dig själv med en ESD-armband som fäster på ren metall plats på datorns chassi. Om du inte har ett ESD armband, touch en omålad metallyta inuti fallet innan du börjar, och igen ofta som du arbetar inuti datorn.
  4.
  Ta bort moderkortet från fallet om det behövs. Moderkortet fäster fallet med skruvar. Du kommer förmodligen att kunna ersätta processorn utan att ta bort moderkortet, men ta bort det kommer ge dig bättre tillgång.

  Ersätt


  1.
  Ta bort kylfläns. Kylflänsen kan fästas med en låsning mekanism eller av små skruvar eller säkring inlägg som släpper kylflänsen när vände.
  2.
  Fäll upp spaken på sidan av CPU-sockeln att släppa den gamla processorn, och ta bort den genom att dra den rakt upp och ut ur vägguttaget.

  3.
  Grip den nya processorn i kanterna, anpassa den till uttaget och tryck den på plats. Då spaken för att säkra det.
  4.
  Applicera värmeledande fett till toppen av processorn. Din processor dokumentation bör förklara hur det skall tillämpas, men det är oftast tillämpas på mitten av chipet.
  5.
  Tryck på kylflänsen ner på processorn. Detta kommer att sprida det termiska fettet. Säkra fästa mekanismen till kylflänsen.

  Återmontera


  1.
  Tillbaka moderkortet i processorn fallet och fäst med skruvar om det togs bort.

  2.
  Stäng och säkra din dator fall.
  3.
  Anslut den externa ledningar tillbaka till datorn och slå på strömmen.

  4.
  Fyll i din BIOS enligt ditt moderkort instruktioner. Detta görs vanligtvis genom att trycka på en av funktionstangenterna under uppstarten. Du måste ställa in BIOS för ditt nya processor.

  Tips och varningar


 • Du kan behöva "flash", eller uppdatera BIOS din istället för bara ändra inställningarna. Se ditt moderkort och processor dokumentation för att ta reda på om du behöver uppgradera BIOS, hur det görs för just dina moderkort och om det behöver göras före eller efter byte av CPU.

Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:Felsökning låg bildfrekvens på ett NVIDIA grafikkort

Relaterade artiklar


 • hur man använder rörelse öga på Sony Vaio
 • hur du skickar zip-filer på en Mac
 • hur man öppnar en IDE-disk partition i Windows XP
 • funktioner i IBM T60 notebook
 • hur man byter ut huvudet på i900d
 • hur man fixar en lös skärm på en gateway laptop
 • hur du ställer in en trådlös HP-skrivare
 • hur man redigerar visa på en Logitech MX 5500
 • vad betyder TV ut på ett grafikkort menar?
 • hur man uppgraderar minnet på en ThinkPad T43