Dator > hur man bygger en SFF PC

 • hur man bygger en SFF PC


 • En liten formfaktor (SFF) dator (PC) hänvisar till många stilar datorväska. Kravet på en SFF dator är att den är byggd i ett mål mindre än ett Miditower skrivbord. Dessa inkluderar kubformade "brödrost" ärenden och hemmabio PC (HTPC) fall anpassad för underhållningssystem. Med undantag för mycket små system, mest SFF datorer innehålla samma grundläggande hårdvara som alla andra skrivbord. Tyvärr är det värmen i datorn ett problem på grund av mindre storlek. När man bygger en SFF dator, balansera behovet av stora delar med praktiska temperatur oro.

  Du behöver:
  liten Phillips skruvmejsel
  . Datorskärmen.
  Tangentbord.
  Mus.


  1.
  Köp minst en SFF fall, mini ATX (Advanced Technology Extended) moderkort, processor, minne, en hårddisk samt en optisk enhet. Även om ditt fall tillåter mer än en hårddisk, bara köpa en eftersom dessa enheter genererar mycket värme. Leta efter SFF fall som innefattar ett nätaggregat, för ibland att hitta en som passar ordentligt är problematisk. Läs recensioner medan shopping för fall i synnerhet och hålla sig borta från dessa modeller känd för dålig moderkort passar eller snabbt misslyckas nätaggregat. När du köper en hake med SFF fallet kommer det att komma med en strömförsörjning och moderkort installerat.
  2.
  Samla alla dina nya datorns delar och ställa upp dem på en ren, plan yta borta från statisk elektricitet faror. Öppna datorns hölje och dra ut moderkortet facket, om det finns en. Montera moderkortet först, med hjälp av skruvarna fötter metall ingår. Installera processorn och dess kylfläns. Om en fläkt kom på kylflänsen, koppla in den i två eller tre stift på moderkortet nära processorn sockeln. Tryck klipp tillbaka på minnet uttag och skjut in minnen, sedan använda klämmor för att fästa dem. Hitta torget fyra stift och rektangeln 20-pin kablar på strömmen och ansluta dem till moderkortet.
  3.
  Hitta enhetshölje, som vanligtvis är på framsidan av fallet. I en 3,5-tums bay, Skjut hårddisken i och fäst med skruvarna på vardera sidan. Gör samma sak för den optiska enheten, men installera den i 5,25-tums fack. Använd de kablar som följer med moderkortet för att fästa varje enhet på moderkortet. Fäst en strömkabel från nätaggregatet till varje enhet.
  4.
  Stäng till och koppla in bildskärm, tangentbord och mus. Anslut en universell strömkabeln på baksidan av datorn och ett vägguttag. Slå på datorn och sätt i operativsystemet installationsskivan som du väljer. Följa dess instruktionerna för att installera.


Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:Hur tar jag bort en laptop batteri med en fastnat batterispärren?

Relaterade artiklar


 • Xerox Phaser 8560n laserskrivare specifikationer
 • vilka skrivare använder en HP 97 bläckpatron?
 • vad är en dator utskriftshanteraren?
 • hur man startar en bärbar dator automatiskt
 • hur man ansluter en bärbar dator till en färg-TV
 • hur du aktiverar pekplattan på en bärbar dator
 • hur du uppdaterar ATI-drivrutiner på en äldre bärbar dator
 • Hur felsöker jag en Pioneer DVD-ROM 116 drivrutin?
 • hur man ställer bluetooth audio
 • hur man byter på ramens en MacBook