Dator > hur man använder IDE-enhet med en SATA-enhet

 • hur man använder IDE-enhet med en SATA-enhet


 • IDE och SATA-enheter kan fungera på samma system, vilket ger en chans att lägga hög hastighet SATA lagringsenheter ett äldre system, eller att använda en äldre IDE-disk på en ny maskin. Det viktiga att veta är vilken enhet kommer att vara den viktigaste enheten att operativsystemet startar från, och som kommer att den andra enheten för lagring av data. I de flesta fall den viktigaste enheten kommer att vara den befintliga enheten och den andra enheten kommer att vara inlagd i systemet vid ett senare tillfälle, utom när de bygger ett system från grunden.

  Du behöver:
  Dator med tillgängliga IDE och SATA-portar och utrymme för montering av en andra hårddisk
  . IDE-hårddisk.
  SATA-hårddisk.
  IDE-kabel.
  SATA datakabel.
  Strömkontakter eller adaptrar för IDE och SATA-hårddiskar.
  Skruvar.
  Skruvmejsel.
  Nylon buntband.

  Lägga en IDE-disk till en SATA System


  1.
  Stäng av datorn och ta bort motorkåpan för att exponera moderkortet och enhetsfack.
  2.
  Ställ bygeln på IDE-disken till befälhavaren eller Cable Select om det är den enda enheten på IDE-kabeln. Ställ in jumperinställningarna till Master om IDE-disken är den primära enheten på kabeln och en annan enhet finns som är inställd på Slave. Ställ in bygeln till Slave om IDE-disken är den andra enheten på kabeln. Läs etiketten på hårddisken eller instruktionsboken för enheten att bestämma den exakta utformningen av byglarna på en viss enhet.
  3.
  Montera IDE-hårddisk i en ledig enhet Bay med hjälp av fyra skruvar. Fäst datakabeln till IDE-hårddisk och se till att anpassa den saknade hål på kabeln med stift på enheten. Anslut den andra änden av kabeln till moderkortet i en tillgänglig IDE-porten, även anpassa nyckelstiftet. Anslut en tillgänglig strömkabeln till hårddisken.
  4.
  Tie nylon buntband runt alla lösa sladdar och försiktigt fast dem för att göra installationen verkar snyggare och att möjliggöra bättre luftflöde inuti fall.
  5.
  tillbaka locket och starta upp systemet. Leta upp nya enheten under Den här datorn, eller initiera den nya enheten genom att använda Start, Kontrollpanelen, Administratör Verktyg, Datorhantering, Diskhantering. Högerklicka på den nya enheten och välj Skapa enkel volym, och följ anvisningarna för att formatera volymen.

  Lägga till en SATA-hårddisk till IDE System


  1.

  Stäng av datorn och ta bort motorkåpan för att exponera moderkortet och enhetsfacken.
  2.
  Montera SATA-hårddisk i en ledig enhetsfacket med fyra skruvar.

  3.
  Fäst SATA-datakabeln till enheten och fäst den andra änden till en ledig SATA-port på moderkortet. Köp och installera en SATA-adapter styrelse om inga SATA-portar finns på moderkortet.
  4.
  Koppla en strömkabel eller adapter till SATA-enhet. Stäng fall täcka och starta om datorn.
  5.
  Dit det nya enheten under Den här datorn, eller initiera den nya enheten genom att använda Start, Kontrollpanelen, Administratör Verktyg, Datorhantering, Disk Management. Högerklicka på den nya enheten och välj Skapa enkel volym, och följ anvisningarna för att formatera volymen.

  Tips och varningar


 • upp till två IDE-enheter kan dela en IDE-port så länge byglarna är rätt inställda. Vissa system kräver en enhet som skall fastställas till master och den andra till slav i detta fall, andra kräver båda enheterna vara inställd på Cable Select. Endast en SATA-enhet kan anslutas till en SATA-port.
 • Hårddiskar är chockkänsliga och kan skadas av fall eller ovarsam hantering. De flesta komponenter i en dator är känsliga för statisk urladdning och korrekt jordning med en antistatisk anordning rekommenderas vid hantering komponenter. En fullständig backup bör göras innan du lägger till en hårddisk till ett fungerande system.

Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur gör jag renovera en Compaq Presario 1200 till ett wifi laptop?

Relaterade artiklar


 • hur man byter en Zire 71 batteri
 • hur du säkerhetskopierar en databas på en disk
 • Hur återställer jag a la gard elektroniska lås?
 • hur man hämtar processorn temperatur
 • hur du uppdaterar RAM på en dator
 • hur reparera en scanner fel på en HP Officejet 7140
 • Felsökning Kodak 5500 skanner
 • hur man skriver ut på en CD & DVD
 • hur du ställer in en OCE plotter med AutoCAD
 • Hur reparerar jag en kopiator skrivare?