Dator > hur du lägger till minne till en bärbar dator

 • hur du lägger till minne till en bärbar dator


 • Du kan uppgradera din bärbara dator eller laptop minne genom att lägga till mer RAM-minne (Random Access Memory) moduler eller ersätter en befintlig modul med en högre kapacitet ett. En bärbar dator med mer minne kommer att starta upp snabbare och även ladda program och exekvera kommandon smidigare. De flesta moderna bärbara datorer är konstruerade för att uppgraderingar och allmänna användare kan ersätta eller installera RAM-moduler genom att helt enkelt ångra ett skal som täcker RAM-minnesplatser under datorn. Innan du börjar, se till att nya RAM-moduler är kompatibla med din bärbara dator, och bära ett antistatiskt armband, eftersom statisk elektricitet kan skada interna komponenter.

  Du behöver:
  Skruvmejsel
  . Antistatiskt.
  RAM-modul.
  Produktdokumentation.


  1.
  Kontrollera hur mycket minne din bärbara dator kommer att stödja genom att hänvisa till sin dokumentation eller besöka tillverkarens webbplats. Om du redan har den högsta minnen som stöds kommer du inte att kunna uppgradera.
  2.
  Stäng av datorn och dra ur strömkabeln. Vänd på datorn och ta bort batteriet från dess viken.
  3.
  Bort RAM skal från basen på den bärbara datorn. Se produktdokumentation för placering och instruktioner om att ta bort skalet. Lossa fästskruv för att lossa plastkåpan och höja den. I vissa modeller kan du ha att manövrera luckan för att lossa låsningen som flikar eller videoklipp.
  4.
  Bort befintliga RAM-moduler, om du inte har lediga platser för nya moduler. När du tar bort locket, ser du RAM-moduler in i ankomst-och avgångstider, som hålls på plats med två ejektor klipp, en på vardera sidan om kortplatsen. Släpp moduler genom att tvinga de klipp från varandra. Modulen kommer att öppnas bildar en 45 graders vinkel med basen av den bärbara datorn.
  5.
  Håll modulen från varje ände och dra försiktigt ut det. Bibehålla den vinkel som du demontera modulen, för att förhindra skador på platsen. Ta bort alla moduler på liknande sätt. Om du har lediga platser tillgängliga, hoppa över steg 3 och 4 och fortsätt till Steg 5.
  6.
  Orientera att ersätta RAM-modul i enlighet därmed. Håll modulen så att dess skårorna är i linje med motsvarande utskjutande i skåran, såsom ejektor klipp och facket nyckeln. Håll modulen i 45 graders vinkel och se till att den är anpassad ordentligt innan du installerar det.
  7.
  Sätt in RAM-modulen, underhålla vinkeln och anpassning. Skjut försiktigt in den tills modulen tänder är väl inne i facket. När fast ordentligt, tryck ner på modulen för att hålla den på plats. Utkastaren klipp bör fjädra tillbaka och låsa modulen. Installera alla moduler på liknande sätt.
  8.
  Sätta tillbaka skyddet och skruva fast det igen. Sätt i batteriet, koppla in sin nätsladden och slå på den bärbara datorn. Högerklicka på "Den här datorn" och kolla minne under "System". Uppgraderingen bör upptäckas automatiskt.

  Tips och varningar


 • Försök inte att installera en inkompatibel modul. Beställ från en betrodd leverantör och någon specifik tillverkare instruktioner.

Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur man byter en CD på en Dell Inspiron laptop

Relaterade artiklar


 • hur man bygger en perfekt dator
 • Lägga till ett Wi-Fi-skrivare
 • hur du ställer in en OCE plotter med AutoCAD
 • Datorn kommer inte att erkänna minne
 • hur du kan få mitt verktygsfält tillbaka på mitt skrivbord i Mac
 • hur man öppnar en Dell Vostro 220 dator
 • hur man ansluter en bärbar dator till en monitor och tangentbord
 • hur du partitionerar externa hårddiskar
 • instruktioner för en Microsoft 1359 mus
 • SONY VGN-nr398ds specifikationer