Dator > grafikkort kompatibelt med Linux

 • grafikkort kompatibelt med Linux


 • Linux är ett open-source operativsystem (OS) designad av Linus Torvalds 1991. En dator behöver ett operativsystem för en användare att skicka instruktioner till datorns maskinvara komponenter, såsom centralenheten (CPU), hårddiskar och grafikkort, även känt som ett grafikkort. Den "öppen källkod" betyder att vem som helst kan utveckla koden för individuella behov. De två stora grafikkort utvecklare, ATI och NVIDIA, göra grafikkort kompatibelt med Linux, med drivrutiner avsedda att köras på en Linux OS.

  NVIDIA GeForce 460

  NVIDIA, en av de största utvecklarna grafikkort i världen, släppte Palit GeForce GTX 460 768 MB grafikkort under 2010. Kortet är kompatibelt med grafikkortsdrivrutinen skapats speciellt för att arbeta med Linux OS. Beteckningen "768MB" avser antalet megabyte (MB) tillgängligt minne på grafikkortet. Ju mer av sitt eget minne ett grafikkort kan använda, desto snabbare och smidigare det gör grafik på datorskärm, eftersom den inte måste ringa data från datorns RAM-minne (RAM) om det kan lagra data i sitt eget dedikerat minne cache. Kortet stödjer 3-D visuella återgivning surroundljud och high-definition rörlig grafik.

  ATI PowerColor Radeon SCS3 HD 4650

  ATI, en annan stor grafikkort utvecklare lanserade Sapphire Radeon grafikkort i Linux under 2009. Detta kort har ett cacheminne inbyggt minne på 512MB och kräver en fri perifer dator Interconnect (PCI) kortplats på värddatorn. Eftersom kortet inte använder en inbyggd fläkt för att kyla den grundat sig på en ledig plats bredvid sin egen PCI-kortplats, vilket tar fäste ingår med kortet, möjliggör en ökad luftflöde över kortet för att kyla komponenter på kortet. Kortet omfattar dubbla Digital Video Interface (DVI) anslutning, så att du kan ansluta två bildskärmar till det.

  AMD FirePro V8800 2GB

  AMD, mest känd som en CPU tillverkare har också utvecklat grafikkort för användning i system rinnande AMD processorer. Den FirePro V8800, som bygger på ATI-grafikprocessor, har 2 gigabyte (GB) ombord grafikminne. Kortet har fyra anslutningar, så att du kan ansluta fyra skärmar. Kortet kräver två kortplatser på datorns moderkort, och det andra facket innehåller en slitsad vent luftintag, för att dra in luft i kylfläkt, byggd på kortet. Två Display Port till DVI adaptrar komplettera de fyra displayen kontakter, du kan använda adaptrar om din skärmar endast har DVI-kontakter.


Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur man hämtar ett lösenord och användarnamn på en mini mac

Relaterade artiklar


 • hur man konfigurerar inställningarna på ett NVIDIA grafikkort
 • hur man uppgraderar en mac bok
 • Varför är flash-enheter formaterade i FAT32?
 • hur man köper full LaserJet-kassetter
 • lenova laptop specifikationer
 • hur man byter dator fläkt i en Dell-dator
 • fördelar och nackdelar med ljuset pennan
 • hur man återställer en westell 6100 modem
 • hur du tar bort programvaran för ATI fjärr undrar 2
 • hur man kan få en dator i ditt trådlösa nätverk