Dator > säkerhet checklista för bärbara datorer

 • säkerhet checklista för bärbara datorer


 • Du behöver:
  stjärnskruvmejsel av storlek 2
  . Anti-statiskt armband.

  Överföringen av bärbara datorer och den ökande förekomsten av publika trådlösa nätverk har förändrat både personliga och affärsmässiga datoranvändning. Samtidigt har den mycket känsliga personuppgifter och företagets data de innehåller liksom deras egenvärde gjort dem en magnet för tjuvarna. Enligt JustStolen. net har mer än 221. 000 bärbara datorer som stjäls i 23 månader under 2008-09. Förutom datasäkerhet och åtgärder för fysisk säkerhet, det finns andra försiktighetsåtgärder man kan vidta för att skydda din information och utrustning.

  Datasäkerhet

  Det är möjligt att få känsliga uppgifter stulits från en bärbar dator utan dess ägare att veta om det togs. Lämna aldrig din laptop utan uppsikt på allmän plats. Välj komplicerade lösenord, kan du använda ett lösenord som är lätt för dig att komma ihåg och fortfarande kan lägga till tecken och siffror för att göra dem svårare att upptäcka. Byt namn på administratörskontot och med alla medel ändra dess lösenord. Inaktivera gästkontot på Windows-system. Om datorn har en IR-port, måste du inaktivera den för att förhindra hackare från att använda det för att komma åt dina filer.  Store några känsliga uppgifter om offlinelagring, speciellt när du reser. Flash-enheter, CD-skivor och externa hårddiskar som kan bytas under drift (kan sättas online eller offline med datorn igång) gör detta till en enkel försiktighetsåtgärd att ta. Säkerhetskopiera alltid viktiga data.  Din arbetsplats kan ha en brandvägg som skyddar dina data från hackare, men när man reser, bör du ha en personlig brandvägg som gör samma sak. Det finns flera billiga personliga brandväggar på marknaden.

  Fysisk säkerhet

  De flesta bärbara datorer är utrustade med en kortplats som kallas Universal Security Slot (USS) som kan rymma en laptop säkerhet kabel eller en bärbar dator larm. När en av dessa enheter är praktiskt att använda den kommer att avsevärt minska risken för stöld. Det finns också program på marknaden som automatiskt kommer att rapportera den fysiska placeringen av den bärbara datorn om det är på Internet.  En väsentlig del av laptop stölder förekommer på arbetsplatsen. Även på arbetsplatsen använda en bärbar dator dockningsstation som är fastsatt i ditt skrivbord och kan låsa i din bärbara dator.

  Andra försiktighetsåtgärder

  Unna din laptop precis som du gör en bunt kontanter. Den innehåller värdefull data och information samt dess eget värde. Lämna den inte utan uppsikt i en offentlig plats för ännu en kort period. Använda något mindre uppenbara än en datorväska, som en portfölj eller vadderad väska gör det mindre självklart att du bär en laptop.  Håll ögonen på den. När det är på bandet vid flygplatsens säkerhetskontroll, titta på den så den kommer in och vara där för att plocka upp det direkt. Om du bor på hotell, hålla den i din rummet eller ta med dig när du går ut. När på vägen, inte lämnar den i bilen om du kan undvika det, det är inte säkert från stöld även i bagageutrymmet.


Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur man demonterar en Seagate extern hårddisk

Relaterade artiklar


 • delar av en bärbar dator
 • CMOS batterityper
 • varför en bärbar dator startar & stängs sedan
 • hur formatera SD-minneskort
 • hur man kan återställa en bärbar dator till fabriksinställningarna
 • Hur du sätter en laptop-skärm till en TV
 • hur man bygger en dator för $ 100
 • hur du skannar in ett foto i en klippbok
 • hur man installerar en upprätt DVD-brännare med en bricka
 • hur du tar bort en DVD-ROM från en bärbar dator