Dator > hur man öppnar en bärbar Mac skärm

 • hur man öppnar en bärbar Mac skärm


 • En Apple MacBook skärm är en del av dess display montering. För att demontera LCD-skärmen, måste du ta isär skärmen församling, som också innehåller Power Inverter, anslutningskablar, skärm bezel och skal. Till skillnad från många andra bärbara datorer, innehåller MacBook display församling också en inbyggd digitalkamera och en trådlös antenn. En annan funktion som är unik för MacBook är att skärmen bezel inte är ansluten till LCD-panelen med skruvar. Snarare är det plast ramen runt LCD-panelen hålls på plats med låsanordningar som klämmor och lås. Innan du börjar demontering av MacBook, använd ett antistatiskt armband för att förhindra skador på komponenter med statisk elektricitet

  Du behöver:. .
  Skruvmejsel
  Antistatiskt armband.


  1.
  Bort skärmen bezel. Håll ram från en kant och snäppa loss den från baksidan skalet. Placera ett finger mellan glasytan på LCD-panelen och plastramen och försiktigt ångra låsanordningar. Arbeta dig runt panelen för att lossa på ramen helt.
  2.
  Ta bort gångjärnsskyddet. Skruva tre fästpunkter och lossa gångjärnet locket från basen på LCD-panelen genom att manövrera den tills den lossnar. Du kan behöva lossa locket från baksidan av skärmen för att tvinga den att öppna. Med locket på, kommer du att se nakna LCD-panelen inramad i en tunn metall fäste, och omriktaren bräda som ger ström till skärmens bakgrundsbelysning lampa.
  3.
  Bort skruvarna för att lösgöra LCD-skärmen från sin position. Du kommer att få ångra 12 skruvarna från alla sidor av skärmen i MacBook. Förvara skruvarna i en liten behållare.
  4.
  Tilta skärmen framåt och försiktigt lägga det på tangentbordet, med baksidan mot dig. Placera en mjuk trasa på tangentbordet för att undvika repor på skärmen. Försiktigt tag överst i mitten kanten av LCD-panelen, och sakta sänka den på duk över tangentbordet.
  5.
  Bort sex skruvarna från metallhållaren ta bort den från skärmen. Var försiktig med den trådlösa antennen ansluten till en sida av panelen. Försiktigt höja antennen för att få tillgång skruvar på undersidan, och sänka det igen. Ta bort de två skruvarna nära den digitala kameran på toppen av skärmen
  6
  Ta bort två kablar anslutna till LCD-panelen:. . Kameran kabeln och videokabel. Ta bort tejp ansluta kameran kabeln på baksidan av panelen och dra ut kontakten genom att skjuta ut det ur dess kontakt. Koppla sedan bort videokabeln genom att koppla ur den från kontakten på baksidan av panelen.
  7.
  Koppla bort strömkabeln ansluts bakgrundsbelysningen lampan till omriktaren styrelsen. Håll plast församlingen vid slutet av kontakten, och försiktigt loss den från omriktaren. Med frånkopplad strömkabeln är MacBook LCD-skärm helt fri från datorn.
  8.
  Bort skärmen. Lyft den från tangentbordet och försiktigt placera den på en sida. Installera en ny skärm eller reparera den du bort.

  Tips och varningar


 • Ta inte isär datorn om det fortfarande är under garanti.
 • Hantera inte interna komponenter utan att bära ett antistatiskt armband. Det kan skada komponenter.

Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:Lägga till en andra grafikkort

Relaterade artiklar


 • hur man byter tangentbord på en bärbar dator sony
 • Felsökning av HP C4480
 • hur du skannar ett dokument med en HP LaserJet 3200
 • hur man byter minne i en Toshiba Tecra M2-s430
 • vad är skillnaden mellan Epson t068120 & t069120?
 • Hur du sätter en laptop till en pekskärm
 • hur till låsa upp en Mac med en startdiskett
 • hur man byter en CD på en Dell laptop inspiron 1150
 • hur man tar emot och skriva ut ett fax
 • Felsökning en HP 4250-skrivarserien