Dator > hur du formaterar en Western Digital hårddisk

 • hur du formaterar en Western Digital hårddisk


 • Hårddiskar måste formateras för ett visst operativsystem innan de kommer att fungera korrekt. De flesta enheter är fabrik-formaterade för ett visst operativsystem och fungera direkt ur lådan. Formatera en hårddisk kommer att radera all information på enheten, inklusive operativsystem, drivrutiner, datafiler, program och foton. Typiska anledningar till att formatera en hårddisk är att radera disken, förbereda enheten för ett nytt operativsystem, eller använda enheten för ett nytt ändamål till exempel en enhet för säkerhetskopiering i stället för en primär enhet.

  Du behöver:
  Western Digital hårddisk
  . Fungerande dator.

  Formatering Western Digital hårddiskar för datalagring


  1.
  Anslut hårddisken till en fungerande dator som kör ett operativsystem samma som eller nyare än operativsystem som enheten kommer att använda. Anslut externa enheter till en USB-port eller e-SATA-port och ansluta ström till enheten. Stäng av datorn och koppla interna enheter till en datakabel och en strömkabel, och ansluter datakabeln till en ledig port på moderkortet enligt instruktionerna som följer med moderkortet. Slå på datorn.
  2.
  Kör "Disk Management" genom att välja "Start", "Program", "Kontrollpanelen", "Administrationsverktyg", "Computer Management" och " Diskhantering. " Högerklicka på enheten som ska formateras och välja att ta bort partition om det finns en sådan.
  3.
  Högerklicka på enheten och välj "Ny enkel volym" från menyn. Klicka på "Nästa" och välj storleken på den första volymen som ska skapas, eller välj "Nästa" för att fortsätta och skapa en enda volym som tar upp hela utrymmet på disken.
  4.
  Klicka på en enhetsbeteckning för den nya volymen om man är önskad och klicka på "Nästa". Klicka på önskad filsystemet och ändra standardstorleken allokeringsenheten om så önskas och klicka på "Nästa".
  5.
  Upprepa denna procedur för att skapa ytterligare volymer på enheten om tillämpligt.

  Formatera Western Digital hårddiskar för ett operativsystem


  1.
  Installera hårddisken i stället för de nuvarande primära hårddisken i datorn. Starta datorn med operativsystemet startdiskett eller system återställa disken i den optiska enheten och starta till CD /DVD-enheten när du tillfrågas.
  2.
  Markera "Installera operativsystemet" val i startmenyn och låta systemet läsa upp till en installation skärm med fler alternativ.
  3.

  Klicka på "Installera nu" och välja avancerade alternativ när du väljer plats för installationen. Ta bort alla befintliga partitioner på hårddisken och installera operativsystemet på det lediga utrymmet på disken.
  4.
  Låt operativsystemet för att formatera enheten och fortsätta med installationen.

  tips och varningar


 • Standardinställningarna för filsystemet och tilldelning enhetens storlek är normalt tillräcklig för de flesta användare. Snabbformatering bör endast användas om filsystemet och tilldelning enhetens storlek är oförändrade från föregående format.
 • Formatering raderar alla data på en hårddisk. Försök inte att formatera en hårddisk om inte positivt att det är nödvändigt.

Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur man kopierar från en dator till en annan med en USB-kabel

Relaterade artiklar


 • Hur felsöker jag en Pioneer DVD-ROM 116 drivrutin?
 • hur man återställer admin lösenord i Windows
 • hur man fyller en HP Deskjet 810C
 • hur du kör dolda program från ett USB-minne
 • hur man fyller en färgpatronen i en HP 60
 • Hur du sätter en Toshiba DVD-brännare på
 • hur man skriver ut med en Epson R1900
 • hur man återställer en MacBook Air
 • vad är Core2 Quad Q6600?
 • hur man byter CMOS-batteriet i en Dell sx280