Dator > den bästa hårddisken backuplösningar

 • den bästa hårddisken backuplösningar


 • Några av de mest värdefulla objekt som brukade vara så fysiskt hårt kopior sparas nu på hårddiskar i datorer. . Porträttgalleri, juridiska dokument, personlig information och historiska dokument har alla förvandlats till data som lagras på hårddiskar. Den största rädslan flesta människor har idag i förhållande till datorer är rädslan för att förlora information till stöld eller hårdvarufel. Du kan inte alltid förhindra stöld eller fel, finns det sätt att skydda din information genom att utöka den i externa källor.

  använda en extern hårddisk

  Det är möjligt att köpa en extra extern hårddisk och säkerhetskopiera dina filer på den. Detta alternativ är ofta det mest praktiska och nyttiga, eftersom du kan välja hur mycket hårdvara du behöver köpa till ordentligt backa upp ditt system.  Du kan också köpa en extern hårddisk med en kapacitet större än vad din nuvarande dator har nu, så att du kan säkerhetskopiera fler filer i framtiden om det behövs. Enligt Wise Geek webbplats, den externa hårddisken enhet ganska lätt att använda, med en plug-and-play-funktion som gör att du enkelt släppa filer till hårddisken och stängde av den när den inte används.  Detta alternativ kan vara något dyrare jämfört med andra alternativ, men det ger dig störst flexibilitet i förhållande till din backup köp. I den teknik världen, är det ofta sant att du får vad du betalar för.

  Kopiera din information på CD-skivor

  CD-skivan är det näst bästa alternativet för säkerhetskopiering av datorns hårddisk. Enligt universitetet i Delaware, CD-skivor är bra om du har ungefär 250 MB information du vill spara. Men om du har mer än 250 MB information som du vill säkerhetskopiera, kan du behöva formatera om data för att montera den på en CD, eftersom de flesta CD-skivor bara bära en lagringskapacitet av 650 MB. Ett annat vanligt problem med denna lagringsenhet är att området där information lagras ständigt är utsatt, som lämnar uppgifterna mer känsliga för skador. Om du någonsin har ägt en CD, är du förmodligen bekant med hur lätt en CD kan repas och bli oanvändbar.

  Placera filerna på en extern enhet som kan hålla filer

  Det är möjligt att använda vissa enheter för att spara filer och information från din dator även om objektet normalt inte används för lagring av filer. Ett bra exempel på detta skulle vara en MP3-spelare eller ett USB röst eller video. Dessa poster som normalt används för en viss typ av fil lagring, såsom video eller röst, men ofta gånger dessa enheter har en extra kapacitet som gör det möjligt för andra typer av fillagring. Det är inte alltid möjligt att spara en hel hårddisk, men det är möjligt att spara viktiga filer och information i extra lagringskapacitet område.

  Använda en extern zipenhet

  En zip-enheten liknar den externa hårddisken enhet, eftersom den har dra-och-släpp alternativ och plug-and-play alternativ. Den största skillnaden är att denna lagringsenhet är betydligt mindre än den externa hårddisken, med lagringskapacitet på ca 1 till 2 GB. Det är också viktigt att notera att dessa enheter är små och lätt att förlora.

  Använd Online Backup Alternativ

  Detta alternativ är ofta erbjuds för studenter genom universitetet kanaler, men andra stora sökmotorer erbjuder även olika sätt att spara dokument online. Konsumenternas Sök påpekar att vissa företag erbjuder möjligheten att säkerhetskopiera information på nätet och den får inte kosta dig att göra det, beroende på företaget.


Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:Felsökning Lexmark E250d

Relaterade artiklar


 • hur du justerar ljusstyrkan på en datorskärm
 • hur man byter RAM på en G4 PowerBook
 • hur man startar en bärbar dator automatiskt
 • hur man bränner en iso-avbild på en hårddisk
 • Hur man monterar en kamera SD-kort i en Mac
 • hur du tar bort programvaran för ATI fjärr undrar 2
 • hur till låsa upp en Mac med en startdiskett
 • hur du låser mitt hem trådlöst internet
 • hur man fyller en hp27 bläckpatron
 • hur man byter en AMD CPU