Dator > postscript-kompatibla skrivare

 • postscript-kompatibla skrivare


 • PostScript (PS) är ett datorspråk översätta datorgenererade bilder och text till information för skrivare och andra enheter för ljuduppspelning. . Postscript är den första datorn språket marknadsförs till allmänheten att tolka en bild som en skalbar objekt i motsats till en fast konfiguration av prickar. Denna skalbarhet gör Postscript-skrivare för att förstora, minska, skeva och justera bilder matematiskt så kurvor kvar släta, är texten alltid läsbar och tryckta sidor matchar designen på datorskärmen. Eftersom Apple introducerade LaserWriter-skrivare i 1985 tillverkarna har följt med många PostScript-skrivare modeller.

  Toner

  Toner laserskrivare ungefär samma resultat som xerografi kopiatorer. Ett ljus reflekteras från ett original på en kopiator och exponerar en ljus-reaktiva yta (trumman), exponerar ett Postscript-styrd laserstråle en trumma. När trumman utsätts för ljus processen följer samma bana som en kopiator. Magnetiska tonerpartiklar följer trumman och överförs till papper. Ett hett fixeringsenheten smälter toner och den fastnar i pappret.  Toner-baserade Postscript laserskrivare har olika upplösningar baserat på antalet gånger lasern kan blinka av att exponera trumman. Vissa är på 300 punkter (blinkar) per tum (dpi) medan andra kan gå upp till 1200 dpi. Som högre upplösning blir prickarna blivit mindre och tonern skall vara av mindre, mer fina partiklar.

  Bläckstråle

  Bläckstråle Postscript-skrivare spray tryckfärger direkt på substratet (papper, plast, tyg, etc. ) I samma prickmönster som en laserstråle i en toner skrivare. Språket Postscript styr bläckstråleskrivare och bläcket tillämpas i punkter över hela sidan. Kombinationer av prickar från fyra bläck (cyan, magenta, gul, svart) producerar illusioner fyrfärgsbilder.  Postscript styr bläck och dot densitet att exakt matcha bildens färg till det slutliga tryckta bilden. Detta sätt röda är inte för orange eller rosa och blå är varken lila eller gröna. PostScript språk är ständigt modifierade för förbättrad färgåtergivning från dator till slutresultatet.

  Direct Imaging

  Postscript-skrivare producerar även direkta bilder på-ljuskänsliga material. Dessa skrivare kan bild setters (en laser exponera fotografisk film) eller dator-till-plåt setters (metall tryckplåtar med ljuskänsliga beläggningar utsätts för direkt laser genererade punkter). Vanligtvis är direkt-imaging Postscript-skrivare används för produktion skrivare i tryckerier, grafisk design byråer och andra sådana företag. Kostnaden för att äga och driva dessa Postscript-skrivare är oöverkomliga för den genomsnittliga datoranvändare.


Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur du anpassar en laptop täcka

Relaterade artiklar


 • Hur man använder en Bluetooth seriell port
 • hur du synkroniserar en Apple TV med en dator
 • hur man återställer en bärbar dator är trådlöst LAN
 • hur man ställer Linksys Wireless router programvara
 • vad är SDR SDRAM?
 • varför en bärbar dator startar & stängs sedan
 • Hur man överför dator musik till kassettband spelare
 • hur man installerar en USB Serial controller
 • Datorn kommer inte att erkänna minne
 • hur man byter en CD-ROM i en bärbar dator