Dator > hur man konfigurerar dubbla grafikkort

 • hur man konfigurerar dubbla grafikkort


 • Traditionella PC grafikkort fylla en PCI eller AGP slot på ditt moderkort och kanal hela datorns video processing genom att springan. Senaste utsläpp från både ATI och NVIDIA-grafik tillverkare kortet kan du ansluta två grafikkort i din moderkort för tandem grafikrendering och en betydande förbättring i ditt system 3D grafiska funktioner. Konfigurera dubbel grafikkort med antingen NVIDIA SLI-kort eller ATI CrossFire-kort och motsvarande kompatibla moderkort

  Du behöver:
  skruvmejsel.

  NVIDIA SLI


  1.
  Stäng av datorn och dra ut nätsladden.
  2.

  Öppna datorlådan och ansluter ett NVIDIA SLI-grafikkort i en ledig plats på SLI kompatibla moderkort. NVIDIA listor kompatibla moderkort modeller på sin hemsida (se referenser). Moderkortet kan komma med fästskruvar för att fästa kortet hårdare.
  3.
  Anslut bildskärmskabeln till kortet produktion kontakt och bifoga alla nödvändiga sladdar strömförsörjning. Anslut datorns nätaggregat och slå på den.
  4.
  Ladda ner drivrutiner för kortet från NVIDIA webbplats (se Resurser). Öppna filer och installera drivrutinerna i systemet. Avinstallera alla andra tredje parts video drivrutiner innan installationen. Stäng av datorn och dra ut nätsladden.
  5.
  Anslut den andra SLI NVIDA kortet i en närliggande plats på moderkortet och anslut den till elnätet om det behövs. Det andra kortet måste använda samma GPU som den första att fungera korrekt i tandem.
  6.
  Anslut de två kort med SLI förbinder fäste ingår med moderkortet. Lämna bildskärmskabeln ansluten till det ursprungliga kortet.
  7.
  Tillbaka datorns hölje. Anslut strömkabeln och slå på datorn.
  8.
  Klicka på SLI anmälan bifogas NVIDIA föraren ikon i aktivitetsfältet. Markera kryssrutan "Aktivera SLI-teknik rutan för att aktivera båda korten. Använd det här fönstret Egenskaper för att ändra användningen inställningarna för korten.

  ATI CrossFire


  1.
  Stäng av datorn. Koppla ur strömkabeln från datorns nätaggregat och öppna systemets hölje för att exponera moderkortet och komponenterna.
  2.
  Plug både ATI-kort i två angränsande PCI-Express-kortplatser på moderkortet. Anslutningen fungerar bara på moderkort med kompatibla chipset. AMD webbplats har ett diagram av dessa produkter (se Referenser). Om någon kort kräver ytterligare nätsladdar, bifoga dem nu.
  3.
  Anslut de två kort som använder den medföljande CrossFire kontakten vid behov. Vissa kort kombinationer kräver ingen anslutning.
  4.
  Anslut bildskärmskabeln till en kompatibel port på ATI-kort. Anslut nätsladden, sätta tillbaka skyddet och slå på datorn.
  5.
  Hämta drivrutinerna för ATI-kort från AMD webbplats (se Resurser). Använd de nedladdade filerna för att installera drivrutinerna till din hårddisk. Starta om datorn för att slutföra installationen.


Previous:nothing Next:Felsökning en HP 4250-skrivarserien

Relaterade artiklar


 • hur man faxa från valfri dator på LAN
 • hur du avaktiverar Wi-Fi på en bärbar dator
 • min Dell Inspiron 1000 kommer inte att erkänna minne
 • hur man byter tangentbord på en Dell Latitude D600
 • hur du uppdaterar drivrutiner för min Microsoft trådlös mus & tangentbord
 • utförandet av en Intel Pentium D 3,2 GHz-hi
 • hur du skriver ut med Lexmark X3650
 • mitt grafikkort kommer inte att installera
 • hur man installerar en upprätt DVD-brännare med en bricka
 • hur man byter batteri i en OptiPlex gx260