Dator > hur man fixar mus problem

 • hur man fixar mus problem


 • Musen och tangentbordet är enligt uppskattad och oftast pålitliga arbetshästar i ett datorsystem. De flesta människor tar för givet att musen fungerar varje gång de startar datorn, så när den inte det kan vara mycket frustrerande. Det finns olika skäl en datormus kan sluta att fungera. Om fastställande mest mus problem är relativt enkelt, men det finns riktlinjer för att avgöra om musen kan repareras eller bytas ut

  Åtgärda allmänna Mus problem


  1.
  Kontrollera musens anslutning. Om musen är ansluten via en USB-port kontrollerar du att kabeln inte sitter löst. Tryck på USB-kontakten se till att den sitter ordentligt fast. Om musen har en äldre serieportanslutning, kontrollera att kontakten inte har blivit löst och undersöka den seriella porten stift efter tecken på skador.
  2.
  Anslut musen till en annan port på datorn och testa den. Hamnen kan bli skadad eller att datorn inte längre erkänna musen i just hamnen.
  3.
  Inspektera musens sladd tecken på skador och se till att sladden inte har brutits loss från USB-kontakten slutet eller i musen. Om musen sladden har försvunnit eller ledningarna har lossnat i någon ände, musen sannolikt kommer att behöva ersättas.
  4.
  Rengör musen. En mus som använder en boll för att spåra behov frekvent rengöring. Skruva loss plastringen på undersidan av musen i den riktning pilarna på musen. Ta bort kulan i musen och rengör bollen och insidan av musen, med särskilt beaktande av de små rullen inuti musen. Använd en bomullspinne eller en ren luddfri handduk och en liten mängd tvättsprit. Låt delarna torka, sedan ihop musen. Det bör fungera smidigare.
  5.
  Kontrollera mus inställningar. Gå till "Start"-knappen på datorn, klicka sedan på "Kontrollpanelen". Beroende på datorns operativsystem kan du behöva klicka på "Inställningar" först för att komma till "Kontrollpanelen". Klicka på "Mus". Undersök inställningar under de olika flikarna för att se om några ändringar krävs för att ta itu med problemen.
  6.
  Avinstallera alla nyligen tillagda program eller hårdvara. Kontrollera prestandan hos musen. Om problemet är löst, kan det finnas en konflikt med musen och det nya program eller hårdvara.
  7.
  Avsluta programmet du arbetar med och starta om datorn. Om en användare klickar på musen för många gånger i snabb följd, kan datorns minne frysa, vilket i sin tur fryser musen.
  8.
  Undersök låsknappen för en inbyggd mus på en bärbar dator. Om musen slutar fungera kan du behöva oavsiktligt råkat trycka på låsknappen, som vanligtvis ligger precis ovanför musen. Tryck på knappen igen för att låsa upp den.

  Lösa Optical Mouse Problem


  1.
  Rengör musen. En optisk mus använder lysdioder istället för en boll för att spåra rörelse. Försiktigt rengöra linsen yta under musen med en mjuk luddfri handduk eller pappershandduk och lite tvättsprit.
  2.
  Använd en musmatta. En optisk mus ofta inte fungerar bra, eller överhuvudtaget, på ett glas eller blank yta.
  3.
  Hitta en slät, jämn yta att använda musen om en musmatta är inte tillgänglig.

  Lösa Wireless Mouse Problem


  1.
  Undersök musmottagaren se till att den är ordentligt ansluten till en USB-port på datorn.
  2.
  koppla in mottagaren i en annan hamn i fall en som används är skadad eller inte är förenligt med musen.
  3.
  Byt batterier i musen.
  4.
  installera om alla drivrutiner som följde med musen. Systemet kan ha skadats, och installera om drivrutinen eller ladda ner en ny drivrutin från tillverkarens webbplats kan åtgärda problemet.

  tips och varningar


 • För att säkerställa att problemet med musen, koppla bort den från datorn du använder och ansluta den till en annan dator. Om musen fungerar med den andra datorn, det sannolikt finns ett problem med den första datorn.

Previous:nothing Next:hur man uppgraderar en mac bok

Relaterade artiklar


 • Hur du ser på TV på din Mac
 • hur du ställer in en station äpple bas som en trådlös Ethernet-brygga
 • typer av minidatorer
 • funktioner i IBM T60 notebook
 • vad är livet på en cruser USB-minne?
 • Inaktivera laptop spårning
 • SONY VGN-nr398ds specifikationer
 • specifikationer för HP a610e
 • hur man byter CD-enheten på min Dell Latitude D600
 • hur du kopierar en dator till en flash-enhet