Dator > typer av minidatorer

 • typer av minidatorer


 • mini-datorer klarar av måttlig processorkraft. . Typiskt, minidatorer hade tillräckligt med makt för att slutföra grundläggande uppgifter med en enda processor. Prisad för sin bekvämlighet, minidatorer är ofta tillräckligt små för att enkelt kunna flyttas mellan arbete, hem och skola. Men eftersom de kostar mindre än stordatorer, minidatorer saknar ofta många funktioner och kan en begränsad mängd uppgifter. Ändå som vill köpa en mini dator ska förstå sina fördelar och begränsningar innan de beslutar vilka som ska köpa.

  Netbooks

  Dessa miniatyr bärbara datorer kombinera rimliga kostnader, överförbarhet och funktion. De väger ca 2 eller 3 pounds och har skärmar mäter bara 9 eller 10 inches. Trots att de finns på flera olika priser, kostnad flesta netbooks under $ 500, främst på grund av begränsade operativa befogenheter. De flesta netbooks köra gamla eller okända program, t. ex. Windows XP Home Edition eller Linux, och är oförmögna att kraften behövs för att köra nyare operativsystem. Precis som traditionella bärbara datorer, netbooks innehålla en Intel-processor, Wi-Fi-funktioner, Ethernet, USB-portar och en inbyggd webbkamera. Däremot ingår netbooks inte en optisk enhet tänkt att spela CD och DVD. De saknar också Bluetooth-funktion samt en PC-kortplats. Trots sina brister, netbooks utföra de grundläggande uppgifter som krävs enligt många PC-användare, bland annat ordbehandling och Internetanvändning.

  Hand enheter

  Även känd som personliga digitala assistenter (PDA), dessa minidatorer är små nog att passa bekvämt i användarens hand eller ficka. Bestående av en intern processor, hårddisk och touch screen, göra handdatorer hålla reda på avtalade tider, uppgifter, adresser och anteckningar enkelt och portably. De har också förmåga att kommunicera med andra datorer, inklusive stationära datorer, med kablar och trådlös teknik. Även om de inte innehåller en funktionell tangentbord, handdatorer kommer ofta med en penna-liknande anordning som kallas en penna, för användare som inte vill använda pekskärmen.

  Tablet

  En tablett tillåter användare att beräkna utan la delen av ett tangentbord och mus. På grund av en touch-screen, Tablet PC liknar handdatorer, men är något större och innehåller mer drifteffekt och lagring. År 2010 lanserade Apple den efterlängtade IPAD, en tablett dator som gör nästan alla uppdrag, från att läsa en nättidning för att skapa kalkylblad, lätt och portabel. Andra varumärken som HP och Toshiba, säljer även Tablet PC, förse konsumenterna med flera alternativ att köpa en tablett.


Previous:nothing Next:hur man fyller hk C6625 bläckpatroner





Relaterade artiklar


 • specifikationerna för HP LaserJet 4250
 • hur reparera rullarna dokumentmataren på en HP Officejet 7310xi
 • hur man byter en Zire 71 batteri
 • Hur du sätter en laptop-skärm till en TV
 • hur du använder din nvidia kort att bränna VHS till DVD
 • hur du synkroniserar en mobil enhet med mac
 • hur du uppdaterar gateway drivrutinerna till grafikkortet
 • ThinkPad W500 specifikationer
 • hur man byter batteri i en Palm Zire 71
 • Hur man spelar TV på en bärbar dator