Dator > hur man uppgraderar en processor eller grafikkort

 • hur man uppgraderar en processor eller grafikkort


 • Uppgradera din CPU och grafikkort ger dig två signifikanta dator uppgraderingar, speciellt om du använder grafiska eller behandling-intensiva program. Tidigare erfarenhet arbete inuti datorn är inte skyldig att antingen uppgradera komponent

  Du behöver:. .
  Kompatibel CPU
  Kompatibelt grafikkort.
  Phillips-skruvmejsel.
  Antistatiskt armband.

  Processoruppgradering


  1.
  Stäng av datorn och koppla ur strömkabeln på baksidan av målet. Öppna datorlådan. Datorväska tillverkare använder flera olika fall stilar och kräver olika metoder öppning. Några fall använder spärrknapparna andra genomför skruvad sidopaneler och några fall har skjutbara fall fönster.
  2.
  Dra ur kylfläns fläkt från moderkortet. Ta del av tre-pin moderkort strömkontakt som den är ansluten till. Frigöra din kylfläns från moderkortet. De flesta värme-sänkor har klämmorna på alla fyra hörnen av kylfläns eller toppen och botten av CPU-sockeln. Lossa klämmorna med en platt skruvmejsel för att frigöra den kylfläns.
  3.
  Använd en vridande rörelse som du drar kylfläns bort av processorn för att bryta alla återstående kylpasta tätning mellan processorn och kylfläns.
  4.
  Tryck upp spaken på sidan av CPU, det så kallade noll införandet kraft spaken. Ta bort processorn från sockeln. Försiktigt lägga den uppgraderade processorn på plats. Processorn kan endast monteras i en riktning, så om det inte inte sitter spola i uttaget, matchar PIN-mindre hörn av processorn de identiska plats på CPU-sockeln. Sänk spaken på plats igen.
  5.
  Spread en ärtstor mängd kylpasta på toppen av CPU om du inte installerar en ny kylfläns med din nya processor . Ta bort plastfilmen som täcker kylpasta om kylfläns är nytt. Säkerställ att kylfläns förblir nivå som du nära spärrarna med kylfläns s fästklämmor. Anslut kylfläns fläkten i tre-pin moderkort strömförsörjning. Stäng ditt ärende och tag bort din dator.

  Grafikkort uppgraderar


  1.
  Tryck "Windows Logo" och "R" samtidigt. Windows Kör visas. I "Öppna:", skriv "devmgmt. msc" (utan citattecken) och klicka på "OK". Enhetshanteraren visas.
  2.
  Klicka på plustecknet bredvid "Bildskärmskort". Högerklicka på grafikkortet notering och välj "Avinstallera". Navigera till "Start" och välj "Stäng av datorn. " Klicka på "Stäng av. " Vänta tills datorn till avstängning. Koppla ur datorn.
  3.
  Skruva båda skruvarna på bildskärmen kabel och dra kabeln ur videon kontakten. Ta bort motorkåpan från din dator genom att skruva loss sidopanelen, trycka tillgång knappar eller öppna höljet fönstret.
  4.
  Dra ur grafikkortet strömkabel. Skruva loss kortet från metallhöljet fästet på baksidan av kortet. Dra grafikkortet ut. Kontrollera om ditt nya grafikkort är ett PCI-eller AGP-kort. Titta på förpackningen eller radas upp metallen flik med spåren i din dator. PCI-platser är längre och vita, medan AGP-kort är bruna och ovanför PCI-kortplatser. Sätt det nya kortet i gränssnittet facket med hjälp av fast och jämnt tryck längs hela kortet. Tryck på den lilla spaken på AGP-porten mot kort om ditt moderkort använder en spak på AGP.
  5.
  Anslut kortet i strömkontakten. Skruva fast kortet i metallhölje konsol. Argumentera tillbaka locket och skruva in bildskärmskabeln i baksidan av grafikkortet.

  Tips och varningar


 • Förhindra statisk elektricitet skada på din dator komponenter genom bär ett antistatiskt armband. Sätt remmen runt handleden och fast den andra änden på en metalldel av din dator fall.

Previous:nothing Next:hur man skriver ut ett passfoto på en HP C6180

Relaterade artiklar


 • Hur tar bort en ram på en Acer Aspire 6930
 • hur du ställer in HP Officejet 6300 nätverksanslutningar
 • Listan flera olika typer av lagringsenheter
 • hur man väljer en bärbar dator
 • Hur man överför SD-kort medier
 • hur man byter tangentbord på en Dell Latitude D600
 • hur du tar bort SSL-certifikat från IIS
 • hur man uppgraderar minnet på en ThinkPad T43
 • hur man upptäcker USB-enheter
 • att reparera eller byta ut skärmen på en Apple iBook G3