Dator > hur isär en MacBook Air

 • hur isär en MacBook Air


 • Först släpptes 2008, är MacBook Air en ultralätt bärbar dator som väger cirka tre pounds. För att uppnå en så låg vikt, elimineras Apple flera komponenter från den traditionella bärbara set-up, inklusive en optisk enhet. Tyvärr betyder det här lätt design också utför uppgraderingar eller reparationer lite svårare. Att byta ut komponenter måste du plocka isär Air. Lyckligtvis luften har en ganska enkel demontering förfarande. Någon händig med en skruvmejsel kan ta isär sin MacBook Air på nolltid.

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel
  . Elektrostatisk handleden bandet.


  1.
  Koppla din MacBook Air från sin nätadapter. Lägg Air nedåt på ett bord med framsidan mot dig.
  2.
  Ta bort de 10 skruvarna längs kanterna på den nedre panelen.
  3.

  Använd fingrarna för att bända undersidan bort av locket. Om du har tagit bort alla skruvar, skall panelen hissen helt rätt av.
  4.
  Ta bort batteriet. Batteriet ligger längs framsidan av den bärbara datorn, och på grund av Airs lilla profil det faktiskt tar upp ungefär hälften av den bärbara interna utrymme. Ta bort de 9 skruvarna som håller batteriet på plats och dra ut batteriet från moderkortet. Lyft ut batteriet ur den bärbara datorn.
  5.
  Leta reda på hårddisken i det övre vänstra hörnet av Air. Den sitter under USB, mikro-DVI-och ljudkablar. Lossa alla tre kablarna från moderkortet och flytta dem ur vägen. Ta bort de tre skruvarna som håller hårddisken på plats liksom de fyra skruvarna som håller USB-porten på plats. Ta bort USB-port och lyfta hårddisken upp och ur dess viken. Koppla bort datakabeln ansluter hårddisken till moderkortet.
  6.
  Koppla loss kablar från högtalarna till moderkortet. Ta bort skruvarna som håller högtalarna på plats och ta bort högtalarna.
  7.
  Leta upp kylflänsen, bredvid hårddiskfacket. Ta bort de fyra skruvarna som håller kylflänsen på plats. Lyft kylflänsen rakt upp för att ta bort den. Koppla bort fläktkabeln från systemkortet. Ta bort den enda skruv som håller fläkten på plats och lyft fläkten upp för att ta den.
  8.
  Ta bort skruvarna som håller moderkortet på plats. Det är en metall stag som innehas av två skruvar i mitten av moderkortet. Ta bort skruvarna och stag innan du tar ut kortet. Koppla bort alla kvarvarande kablar som är anslutna till systemkortet. Lyft systemkortet uppåt och utåt i Air locket.
  9.
  Bort MagSafe styrelsen, som ligger på vänster sida av den bärbara datorn. Ta bort de två skruvarna som håller kortet på plats och lyft styrelsen upp att ta bort det.
  10.
  Ta bort de två skruvarna som håller Airport-kort locket på plats. Lyft plastskyddet bort av Airport-kort. Koppla bort antennkablarna från kortet och ta bort den enda skruv som håller kortet på plats. Lyft kort upp för att ta bort den.
  11.
  Ta bort de 19 skruvarna som håller displayen på plats. När skruvarna har tagits bort, lyft displayen bort av locket.

  Tips och varningar


 • Öppna din MacBook Air kommer garantin upphöra att gälla, så bara försöka detta om din Air saknar garanti.
 • Använd alltid en elektrostatisk handled band medan demontering din luft för att förhindra statisk elektricitet från att skada de interna komponenterna.

Previous:nothing Next:hur du uppgraderar minnet för en Compaq Presario 5000

Relaterade artiklar


 • Varför min laptop piper när du startar upp?
 • typer av kringutrustning till datorer
 • Hur tar bort en ram på en Acer Aspire 6930
 • Hur skapar jag ett anpassat gamer pc?
 • hur man byter minne på en Eee PC
 • hur du tar bort Pentium 3 kylfläns
 • hur man byter en cd-enheten i en Toshiba Satellite bärbar dator
 • hur man skriver ut med en Epson R1900
 • Hur felsöker jag en Pioneer DVD-ROM 116 drivrutin?
 • hur man skriver ut till ett Minolta magicolor 2200