Dator > hur du spelar in video video till min Macintosh

 • hur du spelar in video video till min Macintosh


 • Överföra video från din videobandspelare till din dator behöver en apparat som kallas "capture-kort. " Analog video är en kontinuerlig våg av spänning, men digital lagrar video varje bildpunkt som ett numeriskt värde. Ett videokort omvandlar den analoga video-och ljudsignaler från videobandspelare till en digital videoström att datorn kan förstå. Alla Mac-datorer är utrustade med hög hastighet FireWire-portar som är perfekt för inmatning av video. Interna ta kort som ansluts till en PCI finns tillgängliga, men de är mest tänkt för high-end professionell användning. En extern fånga kort som ansluts till din Mac via FireWire-eller USB 2. 0 är en enkel och billig lösning

  Du behöver:. .
  Mac-kompatibel extern inspelningsenhet som Canopus ADVC serie eller Pinnacle Video Capture
  FireWire-eller USB-kabel.
  Videobandspelare.
  RCA-kabel med gula, röda och vita kontakter.


  1.
  Installera drivrutinerna för enheten, om nödvändigt genom att sätta in skivan som följde med enheten. Vissa enheter, t. ex. Canopus AVDC-110, fungera direkt ur lådan utan att installera någon programvara.
  2.
  Anslut inspelningsenhet till en FireWire-port på datorn. Om enheten använder USB istället för FireWire, anslut den till en USB 2. 0-port på datorn istället för en USB-hubb. USB-hubbar har ofta mindre ström än de hamnar på datorn och kanske inte ger den snabbhet och pålitlighet som krävs för att överföra video.
  3.
  Anslut videobandspelaren till ingångarna på inspelningsenhet med RCA kablar. Matcha färgen på kablarna till färgen på uttag: gul är video och röd och vit är ljud. Om din video har bara monoljud, använd endast den vita kabeln och lämna den röda kontakten på inspelningsenhet utan samband. Slå på VCR på och sätt in ett kassettband.
  4.
  Kör din programvara videoredigering, öppna capture-fönstret och tryck på spela in. I iMovie, till exempel, gå till "Arkiv" och sedan "Importera från kamera. " "Importera" visas. Välj din inspelningsenhet från rullgardinsmenyn i det nedre vänstra "Importera"-fönstret och tryck sedan på knappen "Importera".
  5.
  Tryck på play på videon. Att fånga kortet kommer att omvandla videosignalen till DV-video och skickar det till din programvara. När du är klar trycker du på stopp på videobandspelaren och i din videoredigeringsprogram. De videoklipp som du tagit kommer att finnas i programvaran. Du kan fortsätta att fånga och redigera video.


Previous:nothing Next:vad är en moderkort?

Relaterade artiklar


 • hur man bygger en perfekt dator
 • vad gör processorhastigheter betyder?
 • hur man byter RAM i en HP Pavilion 1000y
 • hur man byter fläkten på en Toshiba Tecra A8
 • Felsökning en Lexmark 4530
 • Varför sakta diskfragmentering ner driften av datorn?
 • hur man återställer en bärbar dator är trådlöst LAN
 • hur man fyller en färgpatronen i en HP 60
 • hur du justerar ljusstyrkan på en datorskärm
 • hur man ansluter en RCA till en datorskärm