Dator > dubbelkärnig processor funktioner

 • dubbelkärnig processor funktioner


 • En dator processor, också känd som en CPU (central processing unit), är en maskin installerad till datorns moderkort. Den hanterar alla matematiska behandling av förfrågningar som krävs av operativsystemet och alla program som körs på datorn. En processor kan vara en flaskhals, bromsa datorns totala prestanda när operativsystemet och program har behandling av förfrågningar väntar på CPU. Dual-core processorer kan hantera flera förfrågningar samtidigt, snabbare svarstid.

  delad cache

  En processor är ständigt växlande mellan olika uppgifter som skickas till den av operativsystem och program. Ibland består en enda behandling uppgift flera steg, t. ex. när en begäran om att hämta information från en databas innehåller också en begäran om att skapa och returnera ett Summan av siffrorna i en kolumn av den returnerade data. Processorn kan inte lägga upp siffrorna förrän data har hämtats från hårddisken. Medan det väntar på detta, börjar processorn nästa uppgift som väntar i kön. Under tiden lagras uppgifter om den första begäran i en cache för hämtning när data är klar för vidare bearbetning. I en processor med dubbla kärnor, kan varje kärna dela cache, så om en enda, komplex begäran inbegriper flera bearbetning uppgifter kan varje kärna arbeta med olika uppgifter.

  Frontbuss

  En processor har att kommunicera med datorns RAM (Random Access Memory) och andra komponenter hårdvara såsom hårddiskar. Det elektroniska vägen som förbinder processorn till dessa komponenter kallas frontbuss. Om dual-core processorer har oberoende tillgång till frontbuss kan varje kärna kommunicera med RAM och hårdvarukomponenter samtidigt. Detta innebär att tillgång till hårdvara blir mindre av en bearbetning flaskhals. Intel Dual-Core processorer har oberoende core tillgång till frontbuss med oberoende kontrollanter spänning på CPU-chip, medan AMD vanligtvis använder en teknik som kallas HyperTransport, som förvaltar flera kärnor tillgång till flera hårdvarukomponenter och minne utan att använda oberoende spänning controllers.

  enda chip

  före frigörandet av dual-core processorer, datorer som behöver processorkraft av flera CPU-kärnor används moderkort som kunde ta emot flera, enskilda CPU chips. Moderkort med grenuttag var dyra, och oftast finns i kommersiella miljöer dator server där fördelarna med att ha flera processorer uppvägs bekostnad. Dual-core processorer innehåller individuella processorkärnor på en enskild komponent, känd som en chip. Detta innebär att mindre moderkort, t. ex. sådana som används i persondatorer och bärbara datorer, kan acceptera processorer med dubbla kärnor på en enda socket --- en billigare lösning.


Previous:nothing Next:hur man registrerar en Dell laptop

Relaterade artiklar


 • Vilken typ av RAM-minne använder jag med dell dimension 4600?
 • vad är en Pentium T3400?
 • att reparera eller byta ut skärmen på en Apple iBook G3
 • Felsökning Lexmark 6170
 • hur man bygger en perfekt dator
 • hur man återställer HP 28 bläckpatroner
 • Hur du ser på TV på din Mac
 • Var kan jag hitta en ljudenhet på datorn?
 • hur man optimerar en processor
 • hur reparera rullarna dokumentmataren på en HP Officejet 7310xi