CMOS batterityper
Dator > CMOS batterityper

 • CMOS batterityper


 • Du behöver:
  kryssmejsel
  . Antistatiskt armband.

  CMOS eller Complementary Metal-Oxide Semiconductor hänvisas till vissa transistorkopplingar ligger på moderkort för datorer. CMOS minnet används för att lagra viktig systeminformation såsom datum och tid, parametrar enhet och minneskonfiguration. CMOS är även kallad realtidsklocka (RTC) eller icke-flyktiga RAM (NVRAM) och drivs med ett batteri som kallas CMOS-batteriet. Bärbara datorer kan innehålla ett extra batteri för att driva CMOS känd som en meritförteckning batteri. Det finns flera typer av CMOS-batterier.

  Litiumbatterier

  Litium eller mynt batterier cell är det mest använda batterier för drift av CMOS på grund av deras långa livslängd. Lithium celler kan ta upp till fem år. Dessa batterier är tillverkade av mangandioxid och litium och liknar batterier titta. Kodad CR2032, mynt cell batterier är 20 millimeter i diameter och 3,2 millimeter i höjd. Litium CMOS-batterier kan återvinnas, men inte uppladdningsbara. Coin celler finns i butiker, samt återförsäljare online.

  Alkaliska

  Vissa datorer, inklusive Apples Mac-datorer, använda 4,5-volts alkaliska batterier för att driva CMOS. Dessa batterier är inte uppladdningsbara eller återvinningsbara. De stora nackdelen att du använder alkaliska batterier, förutom miljö-ovänlighet, är att de tenderar att korroderar snabbare än litiumbatterier, och varar inte lika länge. Alkaliska batterier CMOS varar vanligen i två till tre åren.

  Nickel Kadmium

  Vissa CMOS drivs av 3,6-volts nickel kadmium (NiCd). NiCd batterier är uppladdningsbara. Men om felaktigt omhändertas, kan NiCd vara mycket farligt för miljön. Dessa batterier räcker inte lika länge om återladdas innan batteriet är helt urladdat. Batteriladdare kan också skada NiCd-batterier med överladdning stället för att stängas av efter laddningen är klar. I teorin NiCd-batterier har en livslängd på tre till fem år, men detta är betydligt lägre med överladdning.

  Nickelmetallhydrid

  nickelmetallhydrid (NiMH) batterier är uppladdningsbara. NiMH-batterier har 40 procent högre avgift "och köra längre på en laddning än NiCd batterier. NiMh-batterier behöver inte laddas ur helt innan laddning. Dessa batterier kan lagras länge, men behöver laddas efter sex månader i lager. NiMH-batterier är mer miljövänliga på grund av sin kemiska uppbyggnad. I NiCd batterier använda giftiga kadmium för sina negativa elektroder, NiMH-batterier används en väte-absorberande legering. NiMh batterier användas för att driva CMOS är 3,6 volt och varar vanligen från ett och ett halvt till tre år.


Previous:nothing Next:hur du avaktiverar Wi-Fi på en bärbar dator

Relaterade artiklar


 • hur man spelar in hd i Windows Media Center
 • hur till vända på MSI Wind Notebook wlan
 • hur man uppgraderar en hp pavilion dv8000 laptop
 • hur man byter CMOS-batteriet i en Presario 1240
 • hur du lägger upp videor till ett hopp enhet
 • Hur återställer jag a la gard elektroniska lås?
 • hur man fylla på bläck i en bror
 • hur man byter DVD på Dell Dimension 9100
 • hur man slår på PC nätaggregat utan moderkort
 • eMachines t2885 specifikationer